Δεν παίρνει πίσω τα περί… υπερφορολόγησης ο Στουρνάρας – Συμφωνία με την τρόικα έως τις 9 Δεκεμβρίου

Μετά τη μαραθώνια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως η η κυβέρνηση δουλεύει νυχθημερόν, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος και εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, ανεπηρέαστη από το άγχος της συμφωνίας

με τους δανειστές.

Σε ερώτηση αν ξανασκέφτηκε τη δήλωσή του ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε στις δηλώσεις του και είπε ότι τα έσοδα στην Ελλάδα από τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι χαμηλότερα από το μέσο όρο της Ευρωζώνης.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι ως ποσοστό του ΑΕΠ, οι φόροι στην Ελλάδα, τα έσοδα στην Ελλάδα τα φορολογικά στο επίπεδο Γενικής Κυβέρνησης, είναι χαμηλότερα από την Ευρωζώνη, περίπου 2 εκατοστιαίες μονάδες. Όλοι θέλουμε να μειωθούν οι φόροι και αυτό θα γίνει, όταν δημοσιονομικά αποκτήσουμε τη δυνατότητα αυτή. Πάντως, σήμερα, όπως μιλάμε, το επίπεδο της φορολογίας στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο από την Ευρωζώνη. Αυτό ακριβώς σήμαινε η δήλωσή μου αυτή», τόνισε συγκεκριμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα