Ξεπερνούν τα 150 τα θύματα του δάγκειου πυρετού

Στην Βραζιλία 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και στην Παραγουάη 48, εξαιτίας της επιδημίας δάγκειου πυρετού που μαστίζει τις δύο χώρες.

Η επιδημία έχει αγγίξει έως τώρα 70.000 ανθρώπους στην Παραγουάη, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Αντόνιο Άρμπο, που μίλησε για «ιστορικών διαστάσεων» κατάσταση. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας μιλά για 635.000 περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

«Αυτή τη χρονιά η επιδημία ήταν η μεγαλύτερη και η πιο σοβαρή στην ιστορία», δήλωσε ο Άρμπο, σημειώνοντας επίσης ότι πάνω από 110.000 περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί

ως ύποπτες, ελέγχονται και αναμένονται τα ιατρικά αποτελέσματα. Πρόσθεσε πως ο αριθμός αυτών που έχουν μολυνθεί είναι τέσσερις φορές υψηλότερος απ’ ότι το 2012, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων είναι μικρότερος.

Ο Άρμπο άσκησε κριτική στους κατοίκους της πρωτεύουσας Ασουνσιόν και της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής, για την αδιαφορία τους να εμποδίσουν την εξάπλωση της ασθένειας.

«Όταν ρωτάτε τους ανθρώπους αν ξέρουν τι είναι ο δάγκειος πυρετός, το 90% δηλώνει ότι ξέρει, αλλά όταν ρωτήθηκαν αν έχουν κάνει κάτι για να αποτρέψουν την εξάπλωσή του, μόνο το 30% αυτών απαντούν θετικά», παραπονέθηκε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα