Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει καθαρό λόγο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. τάχθηκε υπέρ των κυβερνητικών συνεργασιών τονίζοντας ότι είναι ανάγκη «να αγωνιστούμε ώστε να ολοκληρωθεί η έξοδος από την κρίση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές,

τονίζοντας ότι ο λαός προτιμά τις συνεργασίες. Επίσης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ εκφράζει καθαρό λόγο, επισημαίνοντας με νόημα ότι «τώρα θα πρέπει και οι υπόλοιποι να πάρουν θέση».

Για τις πρόσφατες αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε μνημονιακά θέματα, τόνισε ότι «έχουμε πλήρη συνείδηση του θεσμικού ρόλου των δικαστών» και αναγνώρισε πως ο συγκεκριμένος χώρος αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κόστος της Προεδρίας ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι κυμάνθηκε στα 18-19 εκατ. ευρώ, κάτι που ισοδυναμεί με το 30% του αρχικού προϋπολογισμού των 50 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ένα από τα στοιχήματα της ελληνικής Προεδρίας ήταν η ανάδειξη μιας Ελλάδας που μπορεί να διευθύνει τις διαδικασίες της ΕΕ. Επιπλέον είπε πως άλλος ένας στόχος ήταν η έμφαση που δόθηκε σε ζητήματα ανάπτυξης, απασχόλησης στο πλαίσιο του πακέτου ιδίων πόρων της ΕΕ. Μια άλλη προτεραιότητα, είπε, πως ήταν η προστασία των συνόρων, και η σημασία που δόθηκε στο γεγονός ότι η μετανάστευση δεν αποτελεί πρόβλημα του νότου, αλλά έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Ο κ. Βενιζέλος συνεχάρη τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,ο οποίος έλαβε το χρίσμα για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι ότι ο ρόλος της Τουρκίας είναι καθοριστικός, καθώς έχει την ευθύνη της κατοχής. Παράλληλα τόνισε πως στηρίζει τις προσπάθειες του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη.

Τέλος, έδωσε για ακόμα μια φορά συγχαρητήρια στους παίκτες της Εθνικής για τις εμφανίσεις τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα