Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει ως… πολιτικό παράσιτο

Το πλαίσιο της πολιτικής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του Κινήματος.

Το κείμενο της εισήγησης του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει ως εξής:

“Να

σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και ήρθατε σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στους κόλπους της Ελιάς ενόψει των δημοτικών, περιφερειακών και ευρωπαϊκών εκλογών.

Είναι καλός οιωνός το γεγονός ότι η σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ γίνεται την ημέρα που η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές, δηλαδή την ημέρα που, όπως είπα και μετά τη συνάντησή μου με τον Πρωθυπουργό, η διεθνής αγορά επιβεβαιώνει με τον πιο πανηγυρικό, χειροπιαστό και πρακτικό τρόπο την αλλαγή σελίδας, την επάνοδο της Ελλάδας, την κανονικότητα στην ομαλότητα, στη θέση μιας διεθνώς αξιόπιστης χώρας που είναι ένα ισότιμο πραγματικά κράτος μέλος της ευρωζώνης.

Η αγορά γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον πόσο βαθιές είναι οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί και πόσο σημαντικά είναι τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού. Είναι πραγματικά η σημερινή μέρα, μια μέρα που ανήκει στον ελληνικό λαό, στις Ελληνίδες και στους Έλληνες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται και υποβάλλονται στις θυσίες για να αποφύγει η χώρα την απόλυτη ταπείνωση, τον ευτελισμό, τη διάλυση, την πτώχευση, την ασύντακτη χρεοκοπία.

Ναι, είναι μεγάλο επίτευγμα το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έγινε Αργεντινή ή Βενεζουέλα. Είναι μεγάλο επίτευγμα το γεγονός ότι η Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια ξαναμπαίνει στις αγορές με τρόπο απολύτως συγκρίσιμο, θα έλεγα αριθμητικά καλύτερο από τον τρόπο που επανήλθαν στις αγορές η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι τη στιγμή που έχουμε τέτοια ανταπόκριση από την αγορά, τη στιγμή που καλύπτεται η προσφορά μας οκτώ φορές και επιτυγχάνουμε τόσο χαμηλά επιτόκια ενόψει των συνθηκών, να υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, να υπάρχουν πολιτικές -βγήκε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες- που εκφράζουν τη λύπη τους, στην πραγματικότητα τη βαθιά ενόχλησή τους για την επιτυχία της χώρας.

Αυτό αποδεικνύεται ότι θέλουν το μνημόνιο. Αποδεικνύεται, όπως είπα, ότι ζουν ως πολιτικά παράσιτα λόγω του μνημονίου, μέσα στο πλαίσιο του μνημονίου και της κρίσης. Και δεν ξέρουν τι να πουν και τι να κάνουν εάν λείψει το μνημόνιο, εάν λείψει η κρίση, η επιτήρηση, η τρόικα.

«Πυροβολούμε τα πόδια μας», λέει ο κ. Τσίπρας, επειδή ξαναγυρίζουμε στις αγορές και γυρίζουμε με ένα επιτόκιο το οποίο είναι πάρα πολύ καλό για τις αγορές, αλλά είναι μεγαλύτερο από το επιτόκιο του δανείου που έχουμε πάρει στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου. Τον ευχαριστούμε, γιατί κατά βάθος μας συγχαίρει αναδρομικά, ενώ μας έχει καταγγείλει με τον πιο οξύ τρόπο, χυδαίο πολλές φορές, για την επιτυχία της δανειακής σύμβασης.”

Keywords
Τυχαία Θέματα