Βενιζέλος: Κάποιοι θα μείνουν με την όρεξη. Ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο Μνημόνιο…

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε από τη Θεσσαλονίκη ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, παρουσιάζοντας παράλληλα το εθνικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ανάκαμψη της χώρας.

«Κάποιοι θα μείνουν με την όρεξη. Ούτε νέα

μέτρα, ούτε νέο μνημόνιο. Βγαίνουμε από την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και έστρεψε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι κάποιοι προσπάθησαν να μετατρέψουν τις εκλογές σε δημοψήφισμα.

«Θέλουν το βράδυ της 25ης Μαΐου να δημιουργηθεί μια αμφίσημη, αρνητική εικόνα και να διαπιστώσουμε ότι η χώρα έχει μπει ξανά στην περιπέτεια. Τους λέμε ότι ατύχησαν, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, δεν τα χρειαζόμαστε. Αρχίζει η ανταπόδοση. Η επιστροφή μας στις αγορές είναι οριστική, με εξαιρετικούς όρους, και το χρέος μας είναι βιώσιμο», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τους Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας: «Έχουμε κάνει και εμείς λάθη στο παρελθόν, έχουμε πει ψέματα, έχουμε δημαγωγήσει, έχουμε “πειράξει” νούμερα. Αλλά πήραμε το μάθημά μας με την κρίση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στη συνέχεια τις πέντε ισχυρές προϋποθέσεις στις οποίες θα πρέπει να στηρίζεται η Ελλάδα μετά το Μνημόνιο.

Μίλησε για πολιτικές προϋποθέσεις ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα.

Δεύτερον δημοσιονομικές προϋποθέσεις, δηλαδή όχι νέα μέτρα, διατηρήσιμο πρωτογενές πλεόνασμα, διατηρήσιμο κοινωνικό μέρισμα βιώσιμο χρέος, μόνιμη επιστροφή στις αγορές, σταδιακή μείωση της φορολογίας.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για χρηματοοικονομικές προϋποθέσεις, όπου αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για θεσμικές προϋποθέσεις (τήρηση του Συντάγματος κ.α.) και τέλος μίλησε για κοινωνικές προϋποθέσεις (προστασία των αδύνατων κ.α.).

Keywords
Τυχαία Θέματα