Βενιζέλος: Επιχειρηματικοί κύκλοι, ΜΜΕ και στελέχη του ΠΑΣΟΚ επέβαλαν τον Παπαδήμο ως πρωθυπουργό

Για τα όσα συνέβησαν στη συνάντηση των Καννών αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 και την Μαρία Χούκλη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «τεθήκαμε προ του καθαρού διλήμματος και ερωτήματος «ή καθόλου δημοψήφισμα, ή άμεσα τις επόμενες μέρες, ει δυνατόν μέσα σε 20

ή 30 ημέρες, δημοψήφισμα με ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ», που κανείς δεν ήθελε στην Ελλάδα και δεν άντεχε η ελληνική οικονομία τέτοιο δημοψήφισμα. «Το να «σκοτώσουμε» το δημοψήφισμα για το ευρώ ήταν εθνικό καθήκον» είπε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι βρέθηκε εξ απήνης όταν του ανακοίνωσε ο Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος και υποστήριξε: «Όταν λοιπόν μας βάλανε το πιστόλι στον κρόταφο και μας είπαν “πάτε να κάνετε δημοψήφισμα για το εάν θα μείνετε στο ευρώ”, εάν εγώ δεν έκανα δήλωση αξημέρωτα, ότι το θέμα της συμμετοχής στην Ευρωζώνη δεν τίθεται σε δημοψήφισμα, δεν θα υπήρχαν τράπεζες, οικονομία και καταθέσεις».

Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε ότι ο κ. Παπαδήμος επιβλήθηκε ως πρωθυπουργός και αυτοί που τον επέβαλαν ήταν «στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματικοί κύκλοι».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως γελοιότητα το δημοσίευμα των Financial Times, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «δεν είναι τυχαίο που βγαίνουν πριν από τις εκλογές».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ότι η θεωρία πως ο κ. Μπαρόζο έχει άποψη για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι αστεία

Για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας με την ονομασία σχέδιο Ζ που αποκαλύπτουν οι Financial Times, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ προετοιμαζόταν ως σενάριο κατ΄ επανάληψη.

Ανέφερε επίσης ότι η τότε κυβέρνηση είχε ετοιμάσει σχέδιο με την Τράπεζα της Ελλάδος,σε περίπτωση αποτυχίας του κουρέματος, του PSI, το οποίο όπως είπε εάν εφαρμοζόταν οι συνέπειες θα ήταν δραματικές.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα όσα υποστήριξε περί σταθερότητα της κυβέρνησης. «Το βράδυ της 25ης Μαΐου όλοι θα βγάλουν συμπεράσματα και αν τους δώσουν αφορμή οι αριθμοί, θα λένε ότι η κυβέρνηση ατύχησε, υπάρχει πρόβλημα νομιμοποίησης, υπάρχει αστάθεια.

Αυτό είναι η πραγματικότητα. Άρα, αυτό που θα γίνει το βράδυ των εκλογών το έθεσα καθαρά, έντιμα, με δημοκρατική ευαισθησία ενώπιον του ελληνικού λαού … Δεν μπορώ να αφήσω να υπάρχει το ψευδές δίλημμα ότι το ζήτημα των εκλογών είναι εάν θα είναι πρώτη στις ευρωεκλογές η ΝΔ, ή πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα εάν η κυβέρνηση, ως κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την Ελιά δηλαδή, ως προοδευτικό πόλο, θα διατηρήσει τη νομιμοποίηση, την αντοχή, τις ισορροπίες και την δυνατότητα να ολοκληρώσει την προσπάθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα