Βαθιά ανάσα πριν από τον… μαραθώνιο

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι η πρώτη και τελευταία χωρίς αγωνιστική δράση στην Ευρωλίγκα, καθώς από τις 27 του μήνα ξεκινάει η δεύτερη φάση της διοργάνωσης, που όπως είναι γνωστό παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές φέτος.

Αντί για τέσσερις ομίλους με ισάριθμες ομάδες, έχουμε πλέον δύο των οκτώ ομάδων, κάτι που πολύ απλά σημαίνει πως Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

θα δώσουν συνολικά από 14 αγώνες. Πρωτάθλημα κανονικό δηλαδή.

Εκτός από τη δυναμική και τις αρετές της κάθε ομάδας ξεχωριστά, είναι πολύ πιθανό να παίξουν σημαντικό ρόλο και αστάθμητοι όπως λόγου χάρη οι τραυματισμοί, γι’ αυτό και οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι εκ των πραγμάτων παρακινδυνευμένοι.

Για παράδειγμα διαφωνεί κανείς πως αν όντως οι «πράσινοι» υποχρεωθούν να παίξουν τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες χωρίς τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη (αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πέλμα) θα έχουν σαφέστατα δυσκολότερο έργο; Μάλλον όχι.

Και στους δύο ομίλους τουλάχιστον οι έξι από τις οκτώ αντιπάλους Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι πολύ υψηλής ποιότητας και θα χρειαστεί μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή ώστε να επιτευχθεί (τουλάχιστον) ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Για τα πλέι οφ είναι (πολύ) νωρίς να μιλάμε ακόμα. Όλα στην ώρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα