Β. Κορέα: Κλείνει προσωρινά τη βιομηχανική ζώνη Κεα Σόνγκ

Σύμφωνα με τη «Liberation», η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως πρόκειται να αποσύρει τους 53.000 βορειοκορεάτες εργαζόμενους της, οι οποίοι εργάζονται στο διακορεατικό βιομηχανικό συγκρότημα του Kaesong, και να το κλείσει προσωρινά.

«Πρόκειται να αποσύρουμε όλους τους εργαζόμενους μας από τη ζώνη», δήλωσε ο Kim Yang Gon, υψηλόβαθμος του κόμματος, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας , την οποία μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η

Πιονγκγιάνγκ πρόκειται επίσης «να αναστείλει προσωρινά τις διαδικασίες μέσα στη ζώνη με σκοπό να διερευνήσει το ερώτημα εάν πρέπει να επιτρέψει την ύπαρξη του ή να την κλείσει οριστικά», προσθέτει ο υπεύθυνος.

Αυτές οι αποφάσεις έχουν γίνει αναπόφευκτες λόγω στρατιωτικών που επιδιώκουν να μετατρέψουν το Kaesong ένα αντικείμενο αντιπαράθεσης, δήλωσε ο Kim Yang Gon, o οποίος επισκέφτηκε το συγκρότημα το πρωί της Δευτέρας. «Ο τρόπος με τον οποίο θα εξελιχθούν τα πράγματα κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών θα εξαρτηθεί απόλυτα από την συμπεριφορά των νοτιοκορεατικών αρχών», σημείωσε.

Από την περασμένη Τετάρτη, ο βορράς απαγόρεψε την πρόσβαση στο Kaesong για το νοτιοκορεατικό προσωπικό και για τα φορτηγά που μεταφέρουν προσωπικό, εξαιτίας των ζωντανών εντάσεων στη χερσόνησο.

Αυτή τη στιγμή, 13 από τις 23 νοτιοκορεατικές επιχειρήσεις που υπάρχουν στην τοποθεσία έχουν διακόψει τη παραγωγή τους, λόγω έλλειψης πρώτων υλών. Επίσης περισσότερα από 300 διευθυντικά στελέχη από τη Νότια Κορέα έχουν εγκαταλείψει το συγκρότημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα