Τσίπρας: Το Μεσοπρόθεσμο χαλάει τη… σούπα του success story

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση που γίνεται για το Μεσοπρόθεσμο.

«Η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο είναι η πιο ουσιαστική απόδειξή ότι τα μνημόνια και επιλογές της λιτότητας δε θα τελειώσουν αν συνεχίσετε να κυβερνάτε» τόνισε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

υπογραμμίζοντας ότι το πλεόνασμα αποτελεί κυβερνητική επινόηση για να μην επέλθει η εκλογική συντριβή.

« Η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο χαλάει τη… σούπα του successstory», τόνισε ο Τσίπρας και δεσμεύτηκε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη λαού «αυτά τα χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας δε θα γίνουν 70».

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «Οι πραγματικές σας προθέσεις είναι να δέσετε τη χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά χρόνια».

Επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο υποστήριξε ότι παραμένει κρυπτόμενος, ενώ επανέλαβε την επιθυμία του να υπάρξει debateμεταξύ τους.

«Δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω την δική του πολιτική ατζέντα. Δέχομαι την πρόκληση να μη μιλήσουμε καθόλου για τα μνημόνια. Να μιλήσουμε για το αύριο. Να μιλήσουμε για το πώς θέλουμε τη χώρα. Για τη Νέα Ελλάδα όπως λέει ο κ. Σαμαράς. Αλλά να μιλήσουμε και για την παλαιά Ελλάδα.

Η παλιά Ελλάδα είναι αυτή που χρεοκόπησε και εσείς είστε αυτοί που τη χρεοκόπησαν. Εσείς είστε η παλιά Ελλάδα. Είστε οι πιο χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του παλιού, του γερασμένου πολιτικού συστήματος που έριξε τη χώρα μας στα βράχια».

Keywords
Τυχαία Θέματα