Τσίπρας: Θέλουν χέρια για δουλειά, πόδια να τρέχουν και στόμα να μην μιλάει…

(Photo Eurokinissi)

Το βήμα που του προσέφερε η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, προβλέποντας την ίδια στιγμή ότι πλησιάζει η στιγμή της “μεγάλης νίκης του

λαού μας”, όπως ο ίδιος περιγράφει την επικράτηση της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

” - Μπορεί το όπλο τους, το ψέμα, να είναι ισχυρό αλλά δεν είναι ανίκητο και εμείς πρέπει να πάψουμε να φοβόμαστε τον φόβο.

- Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα ελπιδοφόρο να προτείνει, και γι’ αυτό επιδίδεται στην κατασυκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, και επ’ ουδενί δεν δικαιολογεί την πολιτική της.

- Απέτυχαν στη θεωρία των δυο άκρων και στις προβοκάτσιες τους.

- Το εγχώριο και εξωχώριο μπλοκ αποσκοπεί με τις μεθοδεύσεις του στην αντιδραστική μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, για να εξάγει το πείραμα και σε άλλες χώρες. Θέλουν χέρια για δουλειά, πόδια να τρέχουν και στόμα να μην μιλάει.

- Είναι υποκριτική η συζήτηση ότι δήθεν η κυβέρνηση δεν θα λάβει νέα μέρα. Ήδη έχουν ψηφίσει 32 στοχευμένες παρεμβάσεις με το Μνημόνιο Ι και το Μεσοπρόθεσμο.

- Με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής, η μεσαία τάξη θα βιώσει και άλλο την κόλαση, ενώ στο απυρόβλητο θα μείνουν οι γνωστοί – άγνωστοι που φοροδιαφεύγουν, που είναι ένοχοι για διαφθορά, που κάνουν λαθρεμπόριο καυσίμων. Είναι νόμιμο και ηθικό για τον κ. Στουρνάρα να αναζητήσει πόρους από το ασφαλιστικό Ταμείο, που το συνέτριψαν με το PSI και τώρα κόβουν και άλλο τις συντάξεις;

- Τι να περιμένει ο λαός από αυτή την κυβέρνηση, να του προστατεύσει την περιουσία, να προασπίσει την Δημοκρατία, να φέρει ανάπτυξη στον τόπο; Κανείς πια δεν πιστεύει στο success story της κυβέρνησης. Φτάνει πια με όσους επιδόθηκαν στην καταλήστευση του λαού, πιστεύουν στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και φοροδιαφεύγουν.

- Τι θα κάνει τώρα η ακροδεξιά του Μαξίμου. Θα συνεχίσει να παρέχει κάλυψη στον κ. Βενιζέλο, όπως έκανε ο ίδιος με τον κ. Τσοχατζόπουλο;

- Γιατί να πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του; Αφού δεν διεκδικεί, ούτε παίρνει θέση για το επίμαχο θέμα του χρέους. Αφού παντού έξω λέει ότι το πρόγραμμα πετυχαίνει. Το μόνο του επιχείρημα είναι ότι αν δεν τον λυπηθούν, θα έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βοηθείστε μας, γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει ο Σαμαράς.

- Υποπροϊόν της κοινωνικής αποσάρθρωσης είναι η επιχείρηση εκφασισμού της κοινωνίας, η επέλαση των νεοναζί. Κάποιοι ήθελαν μετεκλογική συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Κάποιοι έψαχναν τη σοβαρή Χρυσή Αυγή (….) Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Αλλά μόνο όταν η κοινή γνώμη στο εσωτερικό και το εξωτερικό ξεσηκώθηκε από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μόνο τότε υποχρεώθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά να επιβάλλει τον νόμο.

- Η προσπάθεια να εμφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως άκρο, ως εχθρός της πατρίδας έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις με τη βοήθεια γνωστών και μη εξαιρετέων ΜΜΕ. Όλες οι προσπάθειές τους έχουν πέσει στο κενό. Είναι τουλάχιστον αστεία η προσπάθεια ταύτισης της δύναμης της ελπίδας, που είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, με το μαύρο του φασισμού. Όταν μάλιστα αυτοί που την ομνύουν εφαρμόζουν την πιο βίαιη πολιτική”.

Keywords
Τυχαία Θέματα