Τσίπρας: Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες

Κυβερνητικό πανικό και τερατώδη προπαγάνδα από το Μαξίμου βλέπει λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προέβλεψε πως το μήνυμα από τις κάλπες θα είναι εξαιρετικά αρνητικό για την κυβέρνηση. Παράλληλα, σημείωσε πως θα είναι μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη για τις πολιτικές των Μνημονίων. «Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες», υπογράμμισε.

Ο κ. Τσίπρας

σχολίασε και την τηλεοπτική συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σημειώνοντας:

«Συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αυτό που μόνο σε φασιστικά, ολοκληρωτικά, αυταρχικά καθεστώτα μπορεί να συμβεί: Όσο μεγαλύτερη είναι η δυστυχία, τόσο φωτεινότερα είναι τα χρώματα της προπαγάνδας που διαφημίζουν την ευτυχία. Στη σημερινή Ελλάδα, τα τερατώδη μέτρα κατά του λαού συνοδεύονται από μια τερατώδη, μονοφωνική, γκρίζα, ισοπεδωτική, τρομακτική προπαγάνδα».

Για το «λεφτά υπάρχουν», που του καταλόγισε ο Πρωθυπουργός είπε: «Αυτό το έλεγε το ΠΑΣΟΚ αλλά «και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αυτοπροσώπως, με τα Ζάππεια».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τα μνημόνια «καθεστώς θεσμοποιημένης βαρβαρότητας» και απευθυνόμενος στο ακροατήριό του είπε: «Να τελειώνουμε λοιπόν με όλα αυτά. Ή μάλλον τελειώνουμε με όλα αυτά».

«Κυρία Μέρκελ, κύριε Σαμαρά, κύριε Φούχτελ, κύριοι της τρόικας, κυρίες και κύριοι των μνημονίων, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας: Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες» δήλωσε.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «ο κύριος Βενιζέλος περιφέρει τον τρόμο του και έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι αν καταποντιστεί θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση. Ποιους θέλει να εκβιάσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ;

Έχει δίκιο να φοβάται εάν δεν τον ψηφίσουν, γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει. Το ξέρει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και ο κύριος Σαμαράς, βεβαίως. Και ο κύριος Μπαλτάκος».

Τέλος ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλλημα «με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο; Πρώτη φορά με την Αριστερά, ή συνέχεια στη φθορά; ».

Η απάντηση, κατέληξε, στις κάλπες θα είναι απάντηση εθνικής ανάτασης, κοινωνικής αλληλεγγύης και δημοκρατικής ανατροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα