Τσίπρας: Ο κ. Μεϊμαράκης υπηρέτησε το κυβερνητικό σχέδιο φυγομαχίας

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Βουλής, υπηρέτησε το κυβερνητικό σχέδιο φυγομαχίας

καθώς εάν συζητείτο η πρόταση δυσπιστίας κατά του Γιάννη Στουρνάρα θα αποκαλυπτόταν το κυβερνητικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως χθες λειτούργησε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στους διαφωνούντες βουλευτές για το γάλα είπε πως πρόκειται για “αντάρτες γάλακτος” που στην αρχή φωνάζουν και στη συνέχεια τα ψηφίζουν όλα, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή.

Ο ίδιος έκανε λόγο για “κυβέρνηση πολυτραυματία” αναφερόμενος στις διαφοροποιήσεις του Νικήτα Κακλαμάνη, του Γ. Παπανδρέου και του Απόστολου Κακλαμάνη και ισχυρίστηκε πως εάν η συζητείτο η πρόταση μομφής κατά του Γ. Στουρνάρα, ούτε 140 βουλευτές δεν θα ψήφιζαν υπέρ του υπουργού Οικονομικών.

«Δεν στοχεύουμε στο πρόσωπο του προέδρου»

Ο Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος επεσήμανε ότι το κόμμα του «δεν στοχεύει στο πρόσωπο του Προέδρου, αλλά στη λειτουργία του κοινοβουλίου τη σκοτεινή μνημονιακή περίοδο» κατά την οποία έχουμε 3 μνημόνια, 410 εφαρμοστικούς νόμους και 40 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. «Η Βουλή μεταβλήθηκε σε διεκπεραιωτικό μηχανισμό, σε παράρτημα του τυπογραφείου της κυβέρνησης», είπε και τόνισε ότι «δεν μπορεί η περιστασιακή πλειοψηφία να καταργεί ή να παρερμηνεύει το Σύνταγμα».

«Δυσπιστούμε στην πρόταση δυσπιστίας σας»

«Δυσπιστούμε στην πρόταση δυσπιστίας σας. Είναι πολιτική απιστία απέναντι στην προσπάθεια που κάνει ο τόπος», απάντησε ο Εισηγητής της ΝΔ Τάσος Νεράντζης σημειώνοντας ότι από το 1950 μέχρι σήμερα δεν υποβλήθηκε αίτηση δυσπιστίας κατά του προεδρείου και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθεί γιατί το πολιτικό σύστημα αντιμετώπισε «μετά φειδούς» αυτές τις πρωτοβουλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα