Τσίπρας: Να μην επαναλάβουμε τα λάθη της ΕΔΑ και να ενσωματώσουμε το Κέντρο

Στην παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε τους τρεις βασικούς στόχους του κόμματος το επόμενο διάστημα.

Η αποτροπή εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή ώστε να προκληθούν εκλογές και η προγραμματική και οργανωτική

προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι δύο κυρίαρχοι στόχοι για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε ακόμη το σύνθημα για ένα πιο μαζικό κόμμα, με περισσότερη συλλογική λειτουργία. Κάτι που φυσικά θα γίνει με άνοιγμα προς το Κέντρο.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ακόμη πως η πολιτική συμμαχιών είναι σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σημείωσε πως πλέον στόχος είναι η συγκρότηση μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας που θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές.

Χαρακτηριστική είναι η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα για την ΕΔΑ: “Θα πρέπει να αποφύγουμε το ιστορικό προηγούμενο της ΕΔΑ το ’58, όπου ενώ είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, απέφυγε να ενσωματώσει το κέντρο, με αποτέλεσμα το ’61 να πέσει από το 24% στο 14%”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επίσης κάλεσμα για ενότητα, στέλνοντας ασφαλώς μήνυμα σε όσους τον αμφισβήτησαν το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε και συζήτηση για τα λάθη και τις αδυναμίες που επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Επίσης, η συζήτηση σκοπό είχε τη σύνταξη εισήγησης που θα κατατεθεί στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή.

Ασφαλώς, στη βάση του κόμματος υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς δεν συμφωνούν όλοι με την άποψη Τσίπρα για άνοιγμα προς το Κέντρο. Στην αντεπίθεση όμως πέρασαν και όσοι υπερασπίζονται τη θέση Τσίπρα, με τον Αλέξη Μητρόπουλο να δηλώνει πως “ένα 4% κρατά δέσμιο τον ΣΥΡΙΖΑ”!

Keywords
Τυχαία Θέματα