Τσίπρας: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο λαός θα παίρνει τις κρίσιμες αποφάσεις

Ο ελληνικός λαός θα παίρνει τις αποφάσεις σε κρίσιμα ζητήματα, εφόσον γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο left.gr.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας. Αυτό σημαίνει

ότι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας, μόνο με τη διαρκή και ενεργή συμμετοχή του λαού στην πολιτική διαδικασία. Ο ίδιος ο λαός θα αποφασίζει για τις κρίσιμες αποφάσεις που τον αφορούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας, ο οποίος για το θέμα της ανασύστασης της κεντροαριστεράς είπε ότι γίνονται «ασκήσεις επί χάρτου του παλιού πολιτικού κόσμου που φεύγει, σε κενό κοινωνίας. Αποδεικνύουν ότι ζουν σ’ ένα δικό τους, γυάλινο κόσμο. Ανακυκλώνουν φθαρμένα υλικά, φουσκώνοντας και ξεφουσκώνοντας ανθρώπους, ποτάμια και ρυάκια. Αγνοούν τις κοινωνικές και πολιτικές μεταβολές που επέφερε η κρίση. Τις νέες διαιρετικές τομές που επέβαλε…».

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «τεχνητό, προεκλογικό πρωτογενές πλεόνασμα» και κατέληξε επισημαίνοντας πως «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωπαϊκές εκλογές -και στη συνέχεια και στις βουλευτικές- θα πυροδοτήσει μια αντίστροφη κίνηση σε σχέση με το 2010. Θα λειτουργήσει ως θετικό παράδειγμα αλλαγής, κυρίως στους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου που υφίστανται τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών. Αυτοί οι λαοί θα ασκήσουν πίεση προς τις κυβερνήσεις τους να συντονιστούν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα