Τσίπρας: Η Δημοκρατία χρειάζεται εγρήγορση

«Για να υπάρξει η Δημοκρατία χρειάζεται εγρήγορση. Για να διατηρηθεί η δημοκρατία χρειάζονται αγώνες και πολλές φορές χρειάζεται μάρτυρες, σαν αυτούς που σήμερα τιμά η Βουλή των Ελλήνων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ειδική συνεδρίαση στη Βουλή, που τίμησε τους βουλευτές Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά.

«Με

τον τρόπο που έζησαν και τον τρόπο που πέθαναν απέδειξαν τον πατριωτισμό και την προσήλωσή τους στις αξίες της Αριστεράς», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στο φασιστικό φαινόμενο ζήτησε «να θυμόμαστε ότι η δημοκρατία δεν είναι μία κατάσταση όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει, μία μίζερη και βαρετή διαδικασία, δεν είναι αδυναμία, και δεν είναι δεδομένη».

Επίσης, χαιρέτησε και τους βουλευτές των άλλων πολιτικών χώρων που πήγαν στην τιμητική εκδήλωση, «διότι σήμερα στο πρόσωπο του Γρηγόρη Λαμπράκη και του Γιώργη Τσαρουχά, τιμούμε τη Δημοκρατία στο σύνολό της, δεν τιμούμε μονάχα τους αγωνιστές ενός ξεχωριστού πολιτικού χώρου. Τιμούμε τη Δημοκρατία και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα