Τσίπρας: Δημοψήφισμα οι εκλογές του Μαϊου

Με κεντρικό σύνθημα «Τρεις κάλπες μια επιλογή θα νικήσουμε» ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (ευρωεκλογες, δημοτικές & περιφερειακές εκλογές) σε μία εκδήλωση στο κατάμεστο Ακροπόλ.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αλέξης Τσίπρας, η Ρένα Δούρου, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Τον πολιτικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών,

που για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοψήφισμα «για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες πολιτικές της λιτότητας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην εκδήλωση στο κατάμεστο θέατρο Ακροπόλ, κηρύσσοντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του.

«Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε το ισχυρό κατεστημένο στην Ελλάδα, να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως οι εκλογές του Μαϊου έχουν τη μορφή δημοψηφίσματος.

«Θα δώσουμε τον αγώνα με το χαμόγελο στα χείλη», τόνισε και κατέληξε πως «Είναι η ώρα να αποδείξουμε ότι η αριστερά του ριζοσπαστισμού και το νέου κοινωνικού συμβολαίου είναι και παρούσα, και συνεπής και νικηφόρα.

Ένα μόνο σας λέω. Έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας.

Αλλά μόνο μια επιλογή. Να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε. Γιατί ήρθε ο καιρός να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», τόνισε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ακόμη δεν έκρυψε την πικρία του για τη στάση του ΚΚΕ.

Ακόμη εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό τονίζοντας πως «ήρθε η ώρα να κλείσει ο φαύλος κύκλος του ψευδούς πρωτογενούς πλεονάσματος».

Δούρου: Είμαστε άσχετοι με τις τεχνικές της μίζας, της αρπαχτής, της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων

Πρώτη πήρε το λόγο η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία τόνισε: «Ξεκινάμε σήμερα, από το κέντρο της Αθήνας μια πορεία νίκης. Μια πορεία ελπίδας. Μια πορεία ανατροπής. Ανατροπής όλων εκείνων των πολιτικών που εδώ και τέσσερα χρόνια ακυρώνουν τις ζωές μας. Ανατροπής όλων εκείνων των πολιτικών της δήθεν σωτηρίας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν αλώσει κάθε κοινωνικό, εργασιακό δικαίωμα, κάθε δικαίωμα μας στην ίδια τη ζωή».

Ακόμη η κ. Δούρου σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν… γνωρίζει τις τεχνικές της μίζας: «Μας λένε, φίλες και φίλοι: «Δεν έχετε εμπειρία. Δεν έχετε γνώση. Δεν μπορείτε να διοικήσετε το δήμο της Αθήνας ή την περιφέρεια Αττικής». Τους απαντάμε: Πράγματι. Δεν έχουμε εμπειρία. Είμαστε άσχετοι με τις τεχνικές της μίζας, της αρπαχτής, της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων. Αλήθεια είναι. Γιατί εμείς έχουμε ένα διαφορετικό πρότυπο για την Αυτοδιοίκηση. Που τη θέλουμε πραγματική Αυτοδιοίκηση. Και όχι ετεροδιοίκηση, όπως είναι σήμερα.

Έχουμε ένα διαφορετικό πρότυπο για τη διακυβέρνηση. Ένα πρότυπο εξουσίας από τον λαό, με τον λαό, για τον λαό. Ένα πρότυπο με τους πολίτες ενεργούς. Κυρίαρχους στις πόλεις και στη χώρα τους. Και όχι με τους πολίτες – κουκιά. Ή τους πολίτες – ψηφοφόρους. Ή τους πολίτες – πελάτες».

Ακόμη πρόσθεσε: «Έχουμε μπροστά μας ενενήντα μέρες για να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε και τον δήμο του Πειραιά και τον δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής. Γιατί ο δρόμος ο δικός μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, Ο μοναδικός δρόμος για μια κυβέρνηση της Αξιοπρέπειας, περνάει και μέσα από την Περιφέρεια Αττικής και μέσα από τον Δήμο Αθήνας και από τον Δήμο Πειραιά».

Κλείνοντας έστειλε μήνυμα νίκης στις εκλογές: «Στις 18 Μάη θα νικήσουμε στις 25 Μάη θα νικήσουμε. Τρεις κάλπες μια επιλογή θα νικήσουμε».

Σακελλαρίδης: Τέσσερις άξονες για το δήμο

Από τη μεριά του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης άσκησε κριτική στους κ.κ. Καμίνη, Σπηλιωτόπουλο και Κακλαμάνη και υπογράμμισε πως η Αθήνα είναι έτοιμη να κάνει ένα μεγάλο βήμα. «Ήρθε η η ώρα να αλλάξουμε τα δεδομένα για το τι μπορεί να σημαίνει ο δήμος για τους πολίτες», τόνισε και έκανε λόγο για τέσσερις άξονες πολιτικής:

«Ο πρώτος άξονας: δημοτική κοινωνική πολιτική για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση με αλληλεγγύη

Δεύτερος άξονας. Ποιότητα ζωής παντού στις γειτονιές και όχι έργα βιτρίνας

Τρίτος άξονας. Για μια δημοτική αρχή που θα στηρίζει και θα ενισχύει τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, την παραγωγική οικονομική δραστηριότητα στην Αθήνα

Τέταρτος άξονας. Για μια δημοτική αρχή που θα αναζητά τον έλεγχο και θα οργανώνει την συμμετοχή, για μια Αθήνα της δημοκρατίας».

Δρίτσας: Έχουμε όραμα για την πολη του Πειραιά

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, σημείωσε: «Είναι κρίσιμο το στοίχημα στην Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια και στους Δήμους ιδιαίτερα τώρα που τα μνημόνια και η κρίση, τους αφαίρεσαν πόρους και τους κατάντησαν να υλοποιούν τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική των νέων εργασιακών σχέσεων, της μηδενικής κοινωνικής προστασίας, της υποβάθμισης του πολιτισμού και της περιφρόνησης σε οτιδήποτε δεν παράγει κέρδος».

«Και στον Πειραιά έχουμε όραμα για την πόλη. Έχουμε κέφι και θέληση να το διεκδικήσουμε … Το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσουμε όχι μόνο τη ψήφο των δημοτών, αλλά και τη συμμετοχή τους», σημείωσε ακόμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα