Τρισέ: Η πρόοδος της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητη

Αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο MEGAο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλωντ Τρισέ.

Σχολιάζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η χώρα μας είπε: “Πιστεύω ότι η δουλειά που έγινε ήταν, ασφαλώς, πολύ δύσκολη διότι η αρχική κατάσταση ήταν πολύ δραματική και χρειάστηκε γενναιότητα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι η πρόοδος είναι αδιαμφισβήτητη”.

Ο Τρισέ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει

λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους: “Εδώ είναι το πρόβλημα, που τίθεται για το δημόσιο χρέος για την Ελλάδα. Οι χώρες που τις αφορά και τα κοινοβούλια εξήγησαν ότι είναι έτοιμοι να κάνουν επιπλέον προσπάθειες με την προϋπόθεση βεβαίως η Ελλάδα να αποδείξει ότι αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται και πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Από αυτή τη σκοπιά θα το δούμε αλλά μου φαίνεται ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς διότι τα αποτελέσματα που πέτυχε η Ελλάδα δεν είναι αμελητέα και πιστεύω ότι οι χώρες – πιστωτές θα το διαπιστώσουν. Κι αυτό θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να εδραιώσει την κατάστασή της”.

Keywords
Τυχαία Θέματα