Τουρκολιάς: Η Εθνική Τράπεζα θα διαθέσει 3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του υγιούς επιχειρείν

Το πιστωτικό σύστημα είναι σε θέση να στηρίξει εφεξής μια επενδυτική άνοιξη, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας απο την Καβάλα, στη διάρκεια επίσκεψης της διοίκησης σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Η Εθνική Τράπεζα δέσμευσε και διαθέτει

στο τρέχον έτος 3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη του υγιούς επιχειρείν ενισχύοντας ισόποσα τη ρευστότητα. Στην ελληνική οικονομία, στα επόμενα 6 χρόνια, από διάφορες πηγές, κοινοτικές, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τραπεζικός δανεισμός κ.τ.λ., θα διοχετευτούν περίπου 35 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Το τετράπτυχο: «υγιής επιχειρηματικότητα, σχεδιασμός, επένδυση και μετάβαση στη βιώσιμη παραγωγή και ανάπτυξη» αποτελεί τον καταλύτη εξόδου από την κρίση, από το μικροοικονομικό έως το μακροοικονομικό επίπεδο. Σε αυτή τη διαδικασία, η Εθνική είναι έτοιμη να παίξει ενεργό ρόλο βοηθώντας την υγιή και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα να σταθεί στα πόδια της. Ξεκινάμε, το 2014, και ως χώρα και ως Τράπεζα με τις καλύτερες προϋποθέσεις και με ισχυρά εχέγγυα, σε σχέση με τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Ας είναι αυτή η πορεία προς την επανεκκίνηση η αφορμή για τη συστράτευση όλων, επισήμανε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.

Ο κ.Τουρκολιάς, απευθυνόμενος σε επιχειρηματίες της περιοχής τόνισε: “είμαστε μαζί σας για να συζητήσουμε, να διευκρινίσουμε και να σας παρακινήσουμε να τολμήσετε στο επιχειρείν. Οι συνθήκες είναι κατάλληλες, ενώ η κρίση δημιουργεί συχνά ευκαιρίες. Παραμένοντας στον τομέα των συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, (όπως τα γνωστά προγράμματα Jeremie, επιχειρηματικής επανεκκίνησης αλλά και εγγυοδοσίας), δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τα πλεονεκτήματά τους, όταν για παράδειγμα το 50% της χρηματοδότησης είναι άτοκο και το υπόλοιπο με χαμηλό επιτόκιο, ή όταν μπορεί να εξασφαλιστεί, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, εγγύηση μέχρι του 80% του δανείου. Όπως επίσης δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των εγκεκριμένων δανείων προήλθε από κινητοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία αναζήτησε και παρακίνησε υποψήφιους επενδυτές”.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Γεώργιος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Πέτρος Χριστοδούλου, συνοδευόμενοι από ανώτατα στελέχη της Τράπεζας, μετέβησαν στην Καβάλα, όπου επεσκέφθησαν παραγωγικές μονάδες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα