Το “Βήμα της Κυριακής” αφήνει αιχμές για τον Αρβανιτόπουλο

Αιχμές κατά του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου αφήνει το “Βήμα της Κυριακής”, με ρεπορτάζ στη σελίδα 7 της σημερινής έκδοσής του.

Το ρεπορτάζ τιτλοφορείται “ο Υπουργός που σπεύδει βραδέως”, και ασκεί κριτική στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για καθυστερήσεις στο ζήτημα της κινητικότητας, για την ομαλή εξέλιξη του οποίου το υπουργείο Παιδείας έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

Το ρεπορτάζ επισημαίνει

ότι ο καθηγητής της Παντείου και άλλοτε Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, έχει κάνει τη διδακτορική διατριβή του για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και συνηθίζει να αναφέρεται σε μια συνομιλία του με τον Εθνάρχη, στην οποία ο ηγέτης που αποκατέστησε αναίμακτα τη Δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974 του είχε πει:

“Το σημαντικότερο πράγμα που έκανα το 1974, ήταν η ταχύτητα των αποφάσεων. Αν δεν είχα δράσει με τέτοια ταχύτητα, θα είχε περάσει από πάνω μου το πεζοδρόμιο”, ήταν η αποστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπως την ανακαλεί στη μνήμη ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

“Παρά τον θαυμασμό του στον Εθνάρχη, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν καταφέρνει να ακολουθήσει το παράδειγμά του. Η ταχύτητα δεν περιλαμβάνεται στα πλεονεκτήματα του Υπουργού Παιδείας”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του το “Βήμα της Κυριακής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα