Το σχέδιο Μανιτάκη για τους δημοσίους υπαλλήλους

Στα χέρια του καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη βρίσκεται εν πολλοίς το μέλλον δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι “απειλούνται” ανά πάσα στιγμή με το… τελευταίο στάδιο της διαθεσιμότητας, που είναι απόλυση. Επομένως, στα χέρια του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό και το ίδιο το μέλλον της κυβέρνησης, από τη στιγμή που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να αντέξει το σχήμα της τρικομματικής τους θορυβώδεις τρυγμούς που θα προκληθούν αν αρχίσει να… αδειάζει το δημόσιο, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη δεξαμενή των ανέργων.

Μιλώντας σήμερα στη Βουλή,

και απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έχει υποβάλλει ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντώνης Μανιτάκης άφησε να διαφανούν τα σχέδια της κυβέρνησης για τους δημοσίους υπαλλήλους, με φόντο τις πιεστικές απαιτήσεις της τρόικας για “ξεκαθάρισμα”.

Αφού λοιπόν ο Αντώνης Μανιτάκης αναφέρθηκε στους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, και την πρόθεση μοριοδότηση που θα πρέπει να περιμένουν, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο προκειμένου να αποτυπώνεται το εργασιακό προφίλ των υπαλλήλων που θα απαιτούνται κάθε φορά για την κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων, καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους.

Όσο για το θέμα της διαθεσιμότητας, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επέλεξε και πάλι να την αποσυνδέσει πλήρως από την προοπτική των απολύσεων, κάτι άλλωστε για το οποίο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι αποφασισμένος να χαραμίσει ακόμη και τον υπουργικό θώκο του, ώστε να αποτρέψει μια ακραία εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα