Το “όλον ΠΑΣΟΚ”… κρύβεται πίσω από τον Καμίνη

Τα… πνευματικά δικαιώματα της φράσης ανήκουν στον σημερινό Πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Και είναι αλήθεια ότι το “όλον ΠΑΣΟΚ” είχαμε καιρό να το δούμε με διακριτή περπατησιά στον δημόσιο βίο.

Το είδαμε χθες, στην εκδήλωση με την οποία ο Γιώργος Καμίνης παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του στην Αθήνα, διεκδικώντας μια δεύτερη θητεία στην πρωτεύουσα. Στην πιο εμβηματική πόλη της Ευρώπης. Ήταν εκεί η “ομάδα Βενιζέλου”, ο ίδιος

ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Κώστας Σημίτης, οι εμφανίσεις και οι επιλογές του οποίου έχουν πάντα τη σημασία τους.

Ο ίδιος ο Γιώργος Καμίνης ισχυρίζεται ότι δεν ζητάει, και δεν έχει ανάγκη από χρίσματα πολιτικών κομμάτων και στηρίξεις. Αξίζει ωστόσο να σταθούμε στο ποιοί έχουν σπεύσει μέχρι σήμερα να σταθούν στο πλευρό του, που φυσικά απέχουν μακράν από την “κοινωνία των πολιτών”.

Πίσω από τον Γιώργο Καμίνη λοιπόν συνωστίζονται, το ΠΑΣΟΚ (στην ορίτζιναλ και θεσμική εκδοχή του), η “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα” (το κόμμα Λοβέρδου που… δεν ξεχνάει ότι είναι ΠΑΣΟΚ), η Δημοκρατική Αριστερά (που παρεμποδίζει με τη στάση της την επιχείρηση ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς), αλλά και όσες δυνάμεις αυτοπροσδιορίζονται ως “Κεντροαριστερά”.

Δεν διαφεύγει επίσης της προσοχής η στήριξη και προβολή που απολαμβάνει ο Γιώργος Καμίνης από τα συστημικά Συγκροτήματα του Τύπου, που παραδοσιακά κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και ακόμη πιο συγκεκριμένα του “κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ”.

Ποντάροντας σε μια πιθανή επικράτηση του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα, το ΠΑΣΟΚ ευελπιστεί να καταγράψει μια νίκη που θα μετριάσει τις εντυπώσεις ενός αναμενόμενα αρνητικού αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Επομένως, να φρενάρει τις εξελίξεις που περίπου αυτονόητα θα ακολουθήσουν μια τέτοια, βαριά ήττα.

Keywords
Τυχαία Θέματα