Το νέο “όχι” του Κουβέλη για Βορίδη

Η Δημοκρατική Αριστερά εξακολουθεί να έχει κρίσιμο ρόλο στην κυβέρνηση Σαμαρά, σε επίπεδο διαχείρισης της πολιτικής καθημερινότητας, αλλά και ως επικοινωνιακό αντίβαρο στην αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φώτης Κουβέλης απ’ την άλλη, είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός με υψηλή δημοφιλία που “κοντράρει” τον Αντώνη Σαμαρά,

μια παράμετρος που προσθέτει πόντους στη δυνατότητα του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς να παρεμβαίνει και να “διορθώνει” στρατηγικές και σχεδιασμούς.

Ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης λοιπόν, ο ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι εξαιρετικά σημαντικός. Και τα όσα θα πει ο Φώτης Κουβέλης ακόμη πιο καθοριστικά, όχι μόνο για τη συνολική στρατηγική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση, αλλά και σε σχέση με πρόσωπα που θα επιλεγούν για υπουργικούς θώκους.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει άρει, και δεν σκοπεύει να το κάνει, το “απαγορευτικό” που είχε θέσει και το καλοκαίρι του 2012, αναφορικά με τη συμμετοχή του Μάκη Βορίδη στην κυβέρνηση.

Στη Δημοκρατική Αριστερά θεωρούν ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν κάτω από το ίδιο κυβερνητικό σχήμα με έναν πολιτικό “με το παρελθόν του Βορίδη”, όπως σχολιάζουν με νόημα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κορυφαία στελέχη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.

Προσθέτουν δε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σημειώνεται ότι έχει απολογηθεί δημοσίως για το “παρελθόν” του, βρέθηκε εσχάτως στο επίκεντρο πολιτικής έντασης, λόγω της απόφασής του να υπερασπιστεί ως δικηγόρος την εφημερίδα “Παραπολιτικά” κατά της “Αυγής”, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να τον στοχοποιεί, και να υψώνει αισθητά τους τόνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα