Το μήνυμα του Πούτιν σε Μέρκελ και Κάμερον

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και στον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι οι κινήσεις των φιλορωσικών αρχών στην ουκρανική περιοχή της Κριμαίας ήταν σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο.

«Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τις νόμιμες αρχές της Κριμαίας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στοχεύουν στη διασφάλιση των νόμιμων

συμφερόντων του πληθυσμού της χερσονήσου», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας συνομίλησε επίσης με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, στον οποίο είπε ότι «επιθυμεί να εξευρεθεί μια διπλωματική λύση στην κρίση» στην Ουκρανία.

«Ο πρωθυπουργός (της Βρετανίας) κάλεσε σήμερα το πρωί τον πρόεδρο Πούτιν για να του ζητήσει να συμβάλει να μειωθεί η ένταση στην Ουκρανία και να υποστηρίξει το σχηματισμό μιας ομάδας επαφής η οποία θα μπορούσε να συμβάλει να διεξαχθούν άμεσες συζητήσεις ανάμεσα στη ρωσική και στην ουκρανική κυβέρνηση», ανέφερε η εκπρόσωπος.. Ο Κάμερον επέμεινε ότι θέλει όπως και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί εταίροι να «συνεργαστεί με τη Ρωσία για να εξευρεθεί μια διπλωματική λύση στην κατάσταση στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της Κριμαίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα