«Το ευρώ είναι μια σκέτη βλακεία»

Με την ατάκα – θέση αυτή και το επιτακτικό κάλεσμα εξόδου από την ευρωζώνη, ο δισεκατομμυριούχος Αυστριακός Frank Stronach, παρά τα 80 του έτη, πολιτεύεται και καταφέρνει, μάλιστα, να κερδίσει τις καρδιές των ψηφοφόρων της χώρας του, αφού στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται πια με διψήφια ποσοστά.

Αντί να αναπαύεται στα δισεκατομμύριά του και την άνεση της βίλας του, ο 80χρονος Καναδο-αυστριακός, Frank Stronach, όπως μεταδίδει η Welt, βγήκε στο … σεργιάνι για ψήφους ενόψει και των εκλογών του φθινοπώρου.

Όχημά του το κόμμα που ίδρυσε με δικά του λεφτά, τα οποία εξασφάλισε μέσω των επιχειρήσεών του στον Καναδά.

Αφού εκπαιδεύτηκε ως κατασκευαστής εργαλείων, μετακόμισε στα 22 του χρόνια στον Καναδά, όπου ξεκίνησε ως βοηθός στην κουζίνα εστιατορίου και κατέληξε ιδιοκτήτης της επιτυχημένης επιχείρησης Magna International.

Οι απόψεις του για το ευρώ και την ευρωζώνη είναι σαφείς και διατρανώνονται στην προεκλογική του εκστρατεία: «Πιστεύω ότι οι δυτικές κοινωνίες οδεύουν προς την καταστροφή», ισχυρίζεται, ενώ θεωρεί ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα αποτελεί μια «σκέτη βλακεία»:

«Κάθε χώρα θα έπρεπε να είχε το δικό της ευρώ. Μόνο έτσι θα εξασφαλιζόταν ότι οι οικονομίες του κάθε κράτους θα μπορούσαν να λειτουργούν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Οι επιχειρηματικές του επιτυχίες και το ταπεινό του παρελθόν είναι προφανές ότι τον πριμοδοτούν στο μυαλό των Αυστριακών και αυτός δεν παραλείπει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το θελκτικό βιογραφικό του χρησιμοποιώντας κορώνες, που από πολλούς χαρακτηρίζονται λαϊκίστικες:

«Η κυβέρνηση είναι η ομάδα διοίκησης μιας χώρας, αλλά ατυχώς αποτελείται αυτή η διοίκηση από πολιτικούς».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κρίση γεννά παρόμοια κινήματα κατά του ευρώ και της ευρωζώνης σε όλες σχεδόν τις χώρες, μηδέ των ισχυρότερων και πλουσιότερων κρατών – μελών της εξαιρουμένων. Σημεία των καιρών…

Keywords
Τυχαία Θέματα