Το “brain game” Στουρνάρα-ΣΥΡΙΖΑ

Η παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής που συζήτησε τον διορισμό του στην Τράπεζα της Ελλάδας, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για το πώς θα εξελιχθεί μια μελλοντική, συγκατοίκησή του με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σε

αντίθεση με τη σκληρή κριτική του παρελθόντος, και τις ευθείες, δημόσιες απειλές πώς όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, θα αναγκάσει τον Γιάννη Στουρνάρα να παραιτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας, η Αξιωματική Αντιπολίτευση συμπεριφέρθηκε… με το γάντι στον διάδοχο του Γιώργου Προβόπουλου.

Η στρατηγική αυτή εντάσσεται στη… στροφή προς τον ρεαλισμό, που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διευρύνει το πολιτικό ακροατήριό του, και να αγκαλιάσει περισσότερο μετριοπαθείς πολίτες, οι οποίοι σήμερα μοιάζουν να αισθάνονται… απειλή από τη ρητορική του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και ο ίδιος ο πρώην “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας από την πλευρά του πάντως, εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα σε συνομιλητές του να μην… δαινομονοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε στο παρελθόν.

Η εποχή του ρεαλισμού είναι ήδη εδώ…

Keywords
Τυχαία Θέματα