Το UMP… δεν ξέρει ποιον εξέλεξε αρχηγό!

Μύλος με τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο UMP, το κόμμα της γαλλικής Κεντροδεξιάς, καθώς το πρωί της Δευτέρας τόσο ο Φρανσουά Φιγιόν όσο και ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ ισχυρίστηκαν ότι επικράτησαν στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή μεταξύ των περίπου 300.000 μελών του κόμματος.

Παρά τις δημοσκοπήσεις που έδιναν καθαρό προβάδισμα στον Φιγιόν όλο το προηγούμενο διάστημα, φαίνεται ότι η εκλογή έχει κριθεί οριακά, και στη

διάρκεια της ημέρας θα γνωστοποιηθεί το τελικό και αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα, αν και οι δυο αντίπαλοι αφήνουν υπονοούμενα για… νοθεία.

Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, Γραμματέας του κόμματος, δήλωσε ότι επικράτησε με περίπου 1.000 ψήφους διαφορά από τον Φρανσουά Φιγιόν, και απέδωσε τη νίκη του στο γεγονός ότι την τελευταία στιγμή συσπειρώθηκαν γύρω του οι αναποφάσιστοι οπαδοί του UMP.

O τελευταίος πρωθυπουργός του Νικολά Σαρκοζί απ’ την άλλη, τόνισε ότι ο Κοπέ βιάστηκε, και θα πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα της εφορευτικής επιτροπής. Σχολίασε μάλιστα με νόημα ότι “η Γαλλία μας παρακολουθεί, και δεν πρέπει να δίνουμε προς τα έξω μια τέτοια εικόνα”.

Η εφορευτική επιτροπή διέκοψε την καταμέτρηση για το πρωί της Δευτέρας, και αφού πρώτα είχαν μετρηθεί περίπου τα μισά από τα ψηφοδέλτια που έπεσαν χθες στην κάλπη. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περισσότερους από 150.000 οπαδούς του UMP που προσήλθαν στις κάλπες, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο το ποιος κέρδισε.

Οι Γάλλοι βέβαια θεωρούν ότι… νικητής είναι ο Νικολά Σαρκοζί, καθώς το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές για την ανάγκη ολικής επαναφοράς του πρώην Προέδρου, ώστε το 2017 να πάρει τη ρεβάνς από τον Φρανσουά Ολάντ στη μάχη για τα Ηλύσια Πεδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα