Το 51% των Αμερικανών λέει “ναι” στην υποψηφιότητα της Χίλαρι

Το 51% των Αμερικανών πολιτών λέει «ναι» σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2016, ενώ αντίθετα αρνητική γνώμη έχει το 43%.

Όλα αυτά με βάση της δημοσκόπηση της Pew Research Center για λογαριασμό της USA Today.

Άλλα

ενδιαφέροντα κομμάτια της δημοσκόπησης είναι πως το 67% των Αμερικανών θεωρούν πως η Χίλαρι έκανε καλή δουλειά στο διάστημα που βρισκόταν στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αν και η υπόθεση της Βεγκάζης αποτελεί το μεγαλύτερο αρνητικό, στο διάστημα της θητείας της.

Επίσης, μεγάλη αποδοχή έχει η υποψηφιότητα της Χίλαρι ανάμεσα στους προοδευτικούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών, καθώς το 87% θέλει να δει την πρώην υπουργό Εξωτερικών να διεκδικεί την προεδρία και το 83% λέει πως είναι εξαιρετικά πιθανό να την ψηφίσει.

Στο σύνολο των Δημοκρατικών, το 76% λέει “ναι” στη Χίλαρι, η οποία φαίνεται να έχει… διείσδυση και στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, καθώς το 26% εξ αυτών βλέπει με καλό μάτι ενδεχόμενη υποψηφιότητά της.

Σημαντικό είναι επίσης το ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς θεωρούν πως η Χίλαρι είναι ειλικρινής. Οι περισσότεροι βέβαια την περιγράφουν και ως “σκληρή”, ενώ περίπου το 49% πιστεύει πως έχει να παρουσιάσει “νέες ιδέες”.

Keywords
Τυχαία Θέματα