Τι ψήφισε ο Μητσοτάκης στις εκλογές του 2000;

Παρακολουθώντας κανείς προσεκτικά τη χθεσινή ομιλία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του, αλλά και ανακαλώντας στη μνήμη συγκεκριμένες “στροφές” στην πολυετή διαδρομή του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, το ερώτημα προκύπτει μάλλον εύλογα.

Τι ψήφισε λοιπόν στις εκλογές του 2000; Τις τόσο σημαντικές για τη μετέπειτα πορεία του τόπου, από τη στιγμή που ήρθαν αμέσως μετά το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου,

κρίθηκαν πάνω στο νήμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, άνοιξαν το δρόμο για την ένταξη στην ΟΝΕ με στοιχεία που εκ των υστέρων αμφισβητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτέλεσαν το εφαλτήριο της ένταξης στο Μνημόνιο, ενώ επηρέασαν καθοριστικά και τη διαχείριση της προετοιμασίας και των… μεγάλων έργων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα;

Το ερώτημα φυσικά είναι ρητορικό. Και δεν θα απαντηθεί προφανώς ποτέ. Η μυστικότητα της ψήφου άλλωστε δεν μπορεί να παραβιαστεί. Ενώ, ένας πρώην πρωθυπουργός και μάλιστα με την τεράστια διαδρομή και προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον τόπο, δεν κρίνεται ούτε αξιολογείται από τέτοιες στιγμές και παραμέτρους.

Χθες ωστόσο, ακούσαμε και πάλι τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μιλάει επικριτικά για τον Μιλτιάδη Έβερτ και τον Κώστα Καραμανλή, που ήταν διεκδικητής της εξουσίας το 2000, ενώ αντιθέτως μίλησε κολακευτικά για τον Κώστα Σημίτη. Όχι συνολικά για τη θητεία του διαδόχου του Ανδρέα Παπανδρέου. Αλλά για τη “μισή προσπάθεια” που έκανε κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας του.

Δηλαδή, από το 1996 μέχρι το… 2000.

Keywords
Τυχαία Θέματα