Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν περιμένει ένα ιμάτιο εξουσίας…

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε προσδιόρισε τους στόχους του Ποταμιού στις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι τελικό αποτέλεσμά τους δεν έχει σχέση με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.

«Άλλο εθνικές εκλογές και άλλο ευρωεκλογές. Σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν συνδέεται το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τη βιωσιμότητα

της κυβέρνησης», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και συμπλήρωσε:

«Στο τέλος θα ξεχάσουμε γιατί ψηφίζουμε. Στο τέλος θα έχουμε εθνικές εκλογές και θα λέμε ότι ψηφίζουμε για την παγκόσμια επανάσταση».

Για το θέμα της Χρυσής Αυγή ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να παίζουν με την ψήφο τους, γιατί δίνεται ένα λάθος μήνυμα στην Ευρώπη.

«Δεν πρέπει να δίνουμε λάθος μηνύματα στην Ευρώπη, δεν πρέπει δίνουμε λάθος μηνύματα στα παιδιά μας, ότι μπορούμε να κάνουμε πλάκα με την ψήφο μας.

Για αυτό και έχει σημασία να είναι το Ποτάμι τρίτη δύναμη. Είναι και πρακτικό, γιατί χρειάζεται μία διέξοδο μέσα από συνεργασίες. Το Ποτάμι είναι η λύση για να υπάρχει συνέχεια, να υπάρχουν συνεργασίες, αλλά με τη χώρα όρθια».

Για τις αυτοδιοικητικές κατέκρινε τις επιλογές Σαμαρά σε Περιφέρεια Αττικής και Αθήνα, καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, κάνοντας λόγο για φυτευτούς που δεν έγιναν αποδεκτοί από το εκλογικό σώμα.

Για το θέμα των συνεργασιών είπε: «Δεν ήρθαμε να γίνουμε δεκανίκι κανενός. Αν το Ποτάμι πάει καλά στις ευρωεκλογές και γίνει συνομιλητής πώς θα αλλάξει η κοινωνία, θα κάνουμε αυτό που κάνει όλος ο πολιτισμένος κόσμος: έχουμε 20 προτάσεις και τις συζητάμε με την κοινωνία, με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ. Συζητάμε αν υπάρχει συμφωνία για επιμέρους ή κεντρικά θέματα. Χωρίς ανταλλάγματα. Στόχος μας δεν είναι να κατσικωθούμε στο σβέρκο των πολιτών, να είμαστε σε μια άκρη, να παίρνουμε την επιχορήγηση και να περιμένουμε ένα ιμάτιο της εξουσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα