Θα τολμήσει το ΚΚΕ να κάνει αρχηγό τον Μπογιόπουλο;

To KKE είχε πάντοτε… τους ρυθμούς του, αναφορικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες, την επικράτηση ιδεών αλλά και των φορέων των ιδεών αυτών, απέναντι στους αντιπάλους τους, την “άλλη άποψη”, η οποία κατέληγε μειοψηφική και στο περιθώριο.

Η σημερινή συγκυρία όχι μόνο δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά ενισχύει τη διαμόρφωση τέτοιων εσωκομματικών παραμέτρων στον Περισσό, με φόντο τη μάχη για τη διαδοχή της Αλέκας Παπαρήγα στην ηγεσία, κυρίως όμως για να “αλλάξει επίπεδο” η πολιτική στρατηγική του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Οι εντάσεις και οι

συγκρούσεις των τελευταίων ημερών, κυρίως μέσω της δημόσιας αρθρογραφίας στελεχών που διεκδικούν για τον εαυτό τους, ή έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν ρόλο στις εξελίξεις που έρχονται, επιβεβαιώνουν ότι ο τοκετός του “επόμενου ΚΚΕ” δεν θα είναι ανώδυνος.

Η συγκυρία της εποχής άλλωστε μάλλον δείχνει στην κατεύθυνση του συμπεράσματος ότι το ΚΚΕ “υποεκπροσωπείται” από την κοινοβουλευτική παρουσία του, και έχει περίσσευμα από κοινωνικές δεξαμενές για να αντλήσει ψηφοφόρους, τη στιγμή που η κρίση δεν υποχωρεί, και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας καταφεύγει στην αντίδραση και τη σύγκρουση.

Το πραγματικά ενδιαφέρον σενάριο λοιπόν για το μέλλον, έχει ως πρωταγωνιστή τον Νίκο Μπογιόπουλο, που με πρόσφατες παρεμβάσεις του πήρε αποστάσεις από την ηγεσία, και έδειξε έναν άλλο δρόμο για το ΚΚΕ. Θα μπορούσαν οι δυσκίνητοι μηχανισμοί του Περισσού να κάνουν ένα τέτοιο άλμα γενιάς, κουλτούρας και προοπτικής, και να αναδείξουν στην ηγεσία του κόμματος τον Νίκο Μπογιόπουλο;

Η λογική και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Πολλές φορές ωστόσο ακόμη και “δυσκίνητα” μεγέθη όπως είναι το ΚΚΕ, βρίσκουν την εσωτερική δύναμη να εκπλήξουν τον εαυτό τους. Και να κάνουν ένα άλμα απαραίτητο για να διασφαλίσουν το μέλλον.

Θα ήταν δε αφόρητα συναρπαστική η προοπτική μιας αντιπαράθεσης του Νίκου Μπογιόπουλου με τον Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο πολιτικών επιχειρημάτων και ιδεολογικών αναφορών, για να κερδίσουν… την καρδιά της Αριστεράς. Και μια θέση στο κάδρο των εξελίξεων που έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα