Τετ-α-τετ Μπάιντεν με Χίλαρι, ενόψει των εκλογών του 2016

Twitter @EmOikonomidis

Μερικές μόλις ώρες μετά το γεύμα που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να συζητήσουν για το… δαχτυλίδι ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, έστω κι αν κανείς από τους πρωταγωνιστές δεν παραδέχεται αυτή τη διάσταση, η Χίλαρι Κλίντον θα έχει σήμερα Τρίτη συνάντηση και με τον Τζο Μπάιντεν.

Το γραφείο του Αμερικανού Αντιπροέδρου ήταν εκείνο που έδωσε στη δημοσιότητα την είδηση για το… χαλαρό ραντεβού του Τζο Μπάιντεν με τη Χίλαρι Κλίντον, υποβαθμίζοντας τη συνάντηση σε τετ-α-τετ ρουτίνας και φιλικών δεσμών.

Φυσικά,

τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η Χίλαρι Κλίντον, έστω κι αν δεν το παραδέχεται δημοσίως ακόμη, επιθυμεί να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2016, ώστε να διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, για κάτι πρωτοφανές, από την εποχή της απόλυτης πολιτικής ηγεμονίας των Ρεπουμπλικανών, όταν την οκταετία Ρίγκαν διαδέχτηκαν άλλα τέσσερα χρόνια του πρεσβύτερου Μπους: Να διατηρήσει τους Δημοκρατικούς στον Λευκό Οίκο, για περισσότερα από οκτώ χρόνια.

Αν η Χίλαρι επιλέξει να είναι υποψήφια για την αναμέτρηση του 2016, θα κερδίσει εύκολα το χρίσμα των Δημοκρατικών. Και πιθανότατα θα κερδίσει το ίδιο εύκολα και τις προεδρικές εκλογές, εκτός κι αν οι Ρεπουμπλικανοί προλάβουν να “χτίσουν” μια αξιόμαχη αντίπαλη υποψηφιότητα, στο πρόσωπο κάποιου που να… μοιάζει με τον Μπαράκ Ομπάμα το 2008. Σαν τον Μαρκο Ρούμπιο, για παράδειγμα.

Με την πραγματικότητα αυτή, την οποία καταλαβαίνουν όλοι, αδυνατεί να συμβιβαστεί ο Τζο Μπάιντεν, που θεωρεί ότι… το Δημοκρατικό Κόμμα του χρωστάει, και θα πρέπει να είναι εκείνος που θα πάρει το χρίσμα στις εκλογές του 2016. Ίσως λοιπόν το σημερινό τετ-α-τετ με τη Χίλαρι, τον βοηθήσει να συμβιβαστεί.

Ή, για όσους καχύποπτους τον θεωρούν εκ των προτέρων συμβιβασμένο με την πραγματικότητα, να παζαρέψει τη δική του προσωπική πολιτική τύχη, εφόσον η Χίλαρι Κλίντον γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2016. Ενδεχομένως με τον ίδιο τον Τζο Μπάιντεν να γράφει με τη σειρά του Ιστορία, και να γίνεται ο πρώτος Αντιπρόεδρος που θα παραμείνει στο αξίωμά του για περισσότερα από οκτώ χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα