Τα πιθανά κίνητρα της σφαγής στο Κονέκτικατ

Μέσω των κοντινών προσώπων της οικογένειας του μακελάρη του Κονέκτικατ, σταδιακά έρχονται στο φως άγνωστες πτυχές της ζωής του και της μητέρας του, που πιθανόν να αποκαλύπτουν τα κίνητρα της σφαγής.

Όπως αποκαλύπτει το Fox News, επικαλούμενο κάτοικο του Νιούταουν, γνωστό της οικογένειας Λάνζα αλλά και πολλών από τις οικογένειες των θυμάτων, η μητέρα του 20χρονου, Νάνσι, σχεδίαζε να τον στείλει σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Όπως δήλωσε ο 25χρονος πεζοναύτης,

Τζόσουα Φλάσμαν, ο Άνταμ Λάνζα οδηγήθηκε στο να σκοτώσει την μητέρα του και να αφαιρέσει και άλλες 26 ζωές στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, γιατί πίστευε ότι η μητέρα του αγαπούσε περισσότερο το σχολείο από εκείνον. «Απ’ όσα ξέρουμε, ο Άνταμ γνώριζε τα σχέδιά της και ήταν προφανώς ενοχλημένος απ’ αυτό. Νόμιζε πως απλά ήθελε να τον στείλει μακριά. Ήταν πραγματικά πολύ θυμωμένος. Νομίζω πως αυτό τον έβγαλε εκτός εαυτού», είπε ο 25χρονος στο FoxNews.com.

Ανώτατος αξιωματικός που συμμετείχε στις έρευνες επιβεβαιώνει ότι ο θυμός του 20χρονου για τα σχέδια της μητέρας του, σχετικά με την μελλοντική του θεραπεία, είναι το πιθανότερο κίνητρο που τον οδήγησε στη διάπραξη της μαζικής δολοφονίας.

Όπως αναφέρει στο MailOnline η Μάρσα Λάνζα, κουνιάδα της μητέρας του δράστη, η Νάνσι Λάνζα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και πίστευε πως ο χρόνος της τελειώνει. Για τον λόγο αυτό είχε ταξιδέψει σε εννέα πόλεις και τρεις χώρες για να βρει το πιο κατάλληλο ψυχιατρικό ίδρυμα για τον γιό της.

«Η Νάνσι μου είπε πριν από λίγα χρόνια ότι διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Δε νομίζω πως το ήξεραν πολλοί, δεν ήταν άνθρωπος που θα έκανε «φασαρία». Ούτε και έδειχνε κάτι ότι η υγεία της χειροτερεύει. Αλλά τελευταία ταξίδευε πολύ. Πήγε στην Αγγλία και σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. Έμοιαζε γεμάτη ζωή, όμορφη αλλά ίσως πίστευε ότι ο χρόνος τελείωνε», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα