Τα άρματα (ξανα) βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

“Αστακό” θυμίζει η Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης, 3 χρόνια μετά το 2010 και την τότε απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αποσυρθούν τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων από τις παρελάσεις.

Η παρέλαση ξεκινάει στις 11.00 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Από νωρίς το πρωί, στους γύρω χόρους έχουν παραταχθεί περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί,

ενώ από τα ξημερώματα και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης έχει απαγορευτεί η στάση και στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Γ. Παπανδρέου, (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Μητρ. Κυδωνίων), Βασιλέως Γεωργίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Ν. Γερμανού), Μ. Μπότσαρη, Καραϊσκάκη, Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, (από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου), Στρατηγού Κακαβού, Παύλου Μελά, (από πλατεία Λ. Πύργου μέχρι Τσιμισκή), Σουλιώτη (από Καλλιδοπούλου μέχρι Στρ. Κακαβού).

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Σεραφείμ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Διάκου, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό.

Η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται στον απόηχο της πολιτικής σύγκρουσης Βενιζέλου-Αβραμόπουλου για τη συμμετοχή ή όχι αρμάτων, αλλά και του “φάλτσου” του Απόστολου Τζιτζικώστα, εξαιτίας του οποίου ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης επέλεξε να μην παραστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα