Χωρίς ενιαία πρόταση στο Μαξίμου. Βενιζέλος: Έγινε μια συνεννόηση. Κουβέλης: Ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα ενδεχόμενα

Συνάντηση στο γραφείο του Φώτη Κουβέλη στη Βουλή είχαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσουν στην απογευματινή σύσκεψη αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αντώνη Σαμαρά.

“Έγινε μια συνεννόηση” ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ευάγγελου Βενζέλου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ενώ

ο Φώτης Κουβέλης: “Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από όλα τα ενδεχόμενα που υπάρχουν”.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν υπήρξε συμφωνία για ενιαία πρόταση προς τον Αντώνη Σαμαρά, αν και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προσέρχονται το απόγευμα στο Μαξίμου με κοινές θέσεις.

Η συνάντηση είχε προαναγγελθεί από το πρωί, προκειμένου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς να συνεκτιμήσουν τα γεγονότα και να καταλήξουν στη χάραξη κοινής στρατηγικής ενόψει της απογευματινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά.

Από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά ξεκαθαρίζουν ότι δεν επιθυμούν να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, τονίζουν ωστόσο ότι από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη δρομολόγηση ουσιαστικής λύσης στο ακανθώδες θέμα της ΕΡΤ.

Επιπροσθέτως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να μεταφέρει στον Φώτη Κουβέλη και όσα προέκυψαν από τη χθεσινοβραδινή συνομιλία του με τον Αντώνη Σαμαρά, τόσο για το θέμα της ΕΡΤ, όσο και συνολικά της λειτουργίας της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα