Συνάντηση Πούτιν με τον επικεφαλής της Παραολυμπιακής Επιτροπής της Ουκρανίας

Με τον επικεφαλής της ουκρανικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Βαλέρι Σούσκεβιτς συναντήθηκε το Σάββατο ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μία ημέρα πριν την τελετή λήξης των Αγώνων και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία για την προσάρτησή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Σούσκεβιτς δήλωσε στο Reuters

πως ήταν μία «εις βάθος, μακρά και ουσιαστική» συνάντηση, αλλά να σχολιάσει περαιτέρω. Νωρίτερα το Σάββατο, ο Σούσκεβιτς είχε χαρακτηρίσει παράνομο το δημοψήφισμα στην Κριμαία, απηχώντας τη θέση της μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας και δυτικών χωρών.

«Όταν ένα δημοψήφισμα διεξάγεται σε πεδίο βολής, όταν ένα δημοψήφισμα συνοδεύεται από ξένα στρατεύματα στην επικράτεια μιας χώρας… για ποια νομιμότητα μιλάμε;» είπε στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι «οι συνέπειες αυτής της απολύτως παράνομης κατάστασης θα υλοποιηθούν».

Ο Σούσκεβιτς είχε πει πριν από τους Αγώνες ότι η ομάδα του θα αποχωρούσε εάν κλιμακωνόταν η βία στην περιοχή. Σήμερα είπε πως η ομάδα της Ουκρανίας σκέπτεται κατά πόσον θα μποϊκοτάρει την τελετή λήξης ή θα τη χρησιμοποιήσει για να κάνει μια δήλωση υποστήριξης της ειρήνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα