Στρατούλης: Οι δολοφονίες στο Ν. Ηράκλειο στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση

Για τις δολοφονίες επιθέσεις στο Ν. Ηράκλειο μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, στον ΒΗΜΑ FM.

«Πρέπει να υπάρξει – και καλά έκανε και υπήρξε – η ομόθυμη καταδίκη και η πολιτική απομόνωση των ειδεχθών αυτών πράξεων, διότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι το χειρότερο έγκλημα που υπάρχει. Είναι σίγουρο

ότι αυτές οι δολοφονίες δημιουργούν ή θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύουν στη δημοκρατία και αντικειμενικά, εκ των πραγμάτων, ανεξάρτητα ποιοι θα βρεθεί ότι σχεδίασαν και εκτέλεσαν αυτές τις ειδεχθείς ενέργειες, όλο αυτό λειτουργεί ως προβοκάτσια. Κατ’ αρχήν δίνει τη δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή και στη νεοναζιστική και εγκληματική ηγετική της ομάδα να το παίξει θύμα από θύτης, να παίρνει πολιτικές ανάσες και ενδεχομένως να διαπραγματευτεί με την κυβέρνηση και την ιθύνουσα τάξη μια πιο χαλαρή και μαλακή αντιμετώπιση. Δεν λέω ότι έχουμε στοιχεία (ότι η κυβέρνηση επιθυμεί αυτό), αλλά τα δύο προηγούμενα χρόνια, παρά τις συνεχείς οχλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, υπήρχε μια ανοχή.

Κάποιοι, ως πολιτική παρενέργεια, μπορεί να κερδοσκοπήσουν πάνω στο αίμα των δύο δολοφονηθέντων και να προσπαθήσουν να ανακατασκευάσουν το στερεότυπο της αριστερής βίας από τη μία πλευρά και να το συμψηφίσουν, από την άλλη, με τη φασιστική δράση (της Χ.Α.) και να αναζωογονήσουν τη θεωρία των δύο άκρων, η οποία είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Μετά την Παρασκευή, δεν έχουμε δει με δημόσιο τρόπο κάποιον να το κάνει. Αλλά μετά τη δολοφονία Φύσσα, είχαμε τον κ. Λαζαρίδη, ενώ το αίμα ήταν ακόμη ζεστό, να ερμηνεύει τη δολοφονία αυτή με τη θεωρία των δύο άκρων.

Εμείς λέμε να σταματήσει ο κύκλος του αίματος. Και τρόπος είναι η λαϊκή ενεργοποίηση, οι λαϊκοί αγώνες και οι δημοκρατικοί θεσμοί. Λέμε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς για να αντιμετωπιστεί όποια υπονόμευση της δημοκρατίας και οριστική λύση είναι να φύγουμε από τις πολιτικές αυτές του Μνημονίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το ενδεχόμενο εμπλοκής ξένων μυστικών υπηρεσιών επισήμανε ο κ. Στρατούλης:

«Έχουμε ζήσει στην Ιταλία τη δεκαετία του ΄70, όπου με τη δημιουργία της πολιτικής της έντασης κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του ΚΚ Ιταλίας προς την εξουσία. Και πολύ φοβούμαστε το ίδιο τώρα… Πιθανόν κάποιοι να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν «μολυβένια χρόνια» α λα ελληνικά και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, σε δημοκρατική εγρήγορση για να αποτραπούν όλα αυτά τα σενάρια».

Keywords
Τυχαία Θέματα