Στο Παρίσι το 7ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου

Στο Παρίσι επιστρέφει το «Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου», μετά από απουσία τεσσάρων ετών. Οι προβολές θα γίνουν στον κινηματογράφο Balzac, από 20 έως 25 Μαρτίου και θα περιλαμβάνουν τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού σινεμά της διετίας που πέρασε.

Η 7η διοργάνωση του Πανοράματος, πραγματοποιείται από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα ταινιών, μικρού και μεγάλου μήκους που ξεχώρισαν από την ελληνική παραγωγή, είτε λόγω της εμπορικής τους επιτυχίας είτε λόγω

της διακεκριμένης φεστιβαλικής τους πορείας.

Ανάμεσά τους οι ταινίες «Αν» και «Το Ταγκό των Χριστουγέννων» που έσπασαν το ελληνικό box office, ο «Άδικος Κόσμος» και «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» που διακρίθηκαν σε μεγάλα φεστιβάλ όπως, του San Sebastian, του Toronto και του Κάρλοβι Βάρι και δύο επιτυχημένα ντοκιμαντέρ, η «Πρώτη Ύλη» και «Σμύρνη, η καταστροφή μιας Κοσμοπολίτικης Πόλης».

Μάλιστα, το Πανόραμα αναμένεται να ανοίξει τιμητικά με την προβολή της «Αναπαράστασης», του Θόδωρου Αγγελόπουλου, την οποία θα προλογίσει ο πρόεδρος της γαλλικής Ταινιοθήκης, Κώστας Γαβράς.

Προκειμένου να παρουσιάσουν τις ταινίες τους στο γαλλικό κοινό, οι περισσότερες προβολές θα γίνουν με την παρουσία των δημιουργών τους, όπως οι Φίλιππος Τσίτος («’Αδικος Κόσμος»), Χριστόφορος Παπακαλιάτης («Αν»), Πέτρος Σεβαστίκογλου («Attractive Illusion») και Γιώργος Σιούγας («Το Γάλα»), Μενέλαος Καραμαγγιώλης (σκηνοθέτης του J.A.C.E).

Το Πανόραμα θα ολοκληρωθεί με την ταινία «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, παρουσία του σκηνοθέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα