Στις φλόγες η Ασφάλεια στο Πορτ Σάιντ

Το κτήριο στο οποίο εδρεύουν οι δυνάμεις ασφαλείας στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου τυλίχτηκε στις φλόγες, εν μέσω νέων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο του κτηρίου, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επέκτασή της στο κυβερνείο, το οποίο στεγάζεται σε παρακείμενο κτιριακό συγκρότημα.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν λάβει μέρος νωρίτερα στην κηδεία

τριών πολιτών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των νυχτερινών επεισοδίων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο και δύο ανδρών της αστυνομίας.

Το Πορτ Σάιντ συγκλονίζεται εδώ και εβδομάδες από βίαιες συγκρούσεις.

Αφορμή για την έναρξη των επεισοδίων είχε αποτελέσει η καταδίκη σε θάνατο 21 οπαδών τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, για συμμετοχή σε επεισόδια τα οποία είχαν κοστίσει τη ζωή σε 74 ανθρώπους το Φεβρουάριο του 2012.

Την Κυριακή, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος του Πορτ-Σαΐντ με την αστυνομία να απαντά με χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως αποφάσισε να μετακινήσει κρατούμενους έξω από το Πορτ-Σαΐντ αρχίζοντας από τους 39 κατηγορούμενους στην υπόθεση του ποδοσφαιρικού αγώνα προκειμένου να αποτρέψει νέα βίαια επεισόδια.

Το Σάββατο, διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστυνομικό τμήμα στην πόλη και εμπόδισαν τους πυροσβέστες να σβήσουν τη φωτιά.

Από την Κυριακή το πρωί στην πόλη έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 400 άνθρωποι λόγω των συγκρούσεων.

Η πυροσβεστική αδυνατούσε να προσεγγίσει το φλεγόμενο κτήριο της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρίες, λόγω των συγκρούσεων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η πόλωση μεταξύ ισλαμιστικών και κοσμικών πολιτικών δυνάμεων έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην Αίγυπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα