Στις 30 Απριλίου η απόφαση για την υπόθεση Τιμοσένκο

Για την υπόθεση της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλιας Τιμοσένκο, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα εκδώσει την τελεσίδικη απόφαση του στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα, την απόφαση για την προσφυγή της πρώην πρωθυπουργού εναντίον της Ουκρανίας, η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων θα την ανακοινώσει σε δημόσια ακρόαση.

Στην προσφυγή που είχε καταθέσει την 10η Αυγούστου 2011 η Τιμοσένκο υποστήριζε ότι στην υπόθεσή της παραβιάστηκε το άρθρο 3 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

που απαγορεύει την εξευτελιστική μεταχείριση και τιμωρία, το άρθρο 5, για το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια, το άρθρο 8 για το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και το άρθρο 18, που απαγορεύει τους περιορισμούς στην διεκδίκηση δικαιωμάτων.

Η υπόθεση αφορά τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης της Τιμοσένκο στις ουκρανικές φυλακές, καθώς είχε καταδικαστεί σε επτά χρόνια κάθειρξη και τριετή στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για κατάχρηση εξουσίας κατά την υπογραφή μιας κρατικής σύμβασης για την διάθεση του φυσικού αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα