Σταμενίτης: Η ΕΡΤ σηματοδοτεί το τέλος του παραμυθιού

Ο βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, υποστηρίζει σε άρθρο του τα εξής, αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ:

“Ζούμε τη σύγκρουση με το κατεστημένο των συντεχνιών και των βολεμένων. Τα προνόμια των εκλεκτών του, ένα – ένα ακυρώνονται και παθογένειες χρόνων σβήνουν μαζί με την αδιαφάνεια.

Για πρώτη φορά αλήθειες που είχαν επιμελώς κρύψει αυτοί που απομυζούσαν την οικονομία και μάθανε τη χώρα να ζει με δανεικά, αποτελούν θέμα συζήτησης, προβληματισμού αλλά και λόγο αποδοχής από

την πλειονότητα των Ελλήνων, των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα

Η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς έχει αλλάξει. Επενδύσεις γίνονται και προγραμματίζονται, η ανακεφαλοποίηση των τραπεζών ολοκληρώθηκε και η χώρα μας μπαίνει στο διεθνή ενεργειακό χάρτη.

Μέσα σε ένα χρόνο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο όσα επί χρόνια κανείς δεν άγγιζε. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι τώρα είναι η ώρα για να αλλάξουν όλα. Οι θυσίες τους θέλουν και πρέπει να πιάσουν τόπο και για να επιτευχθεί αυτό υπάρχει ένας και μόνος τρόπος, να συγκρουστούμε με το «χθες» και να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και σταθερότητα μπροστά και μόνο μπροστά.

Διεθνώς αναγνωρίζεται ότι οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μπροστά και ότι σε αυτή την κατεύθυνση οδηγεί τη χώρα ο Πρωθυπουργός της.

Μετά το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία μια νέας δημόσιας, σύγχρονης και αντικειμενικής ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Τσίπρας καταγγέλλει ότι αυτό προσβάλλει τη χώρα διεθνώς.

Ανησυχεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί και όλες οι κρατικοδίαιτες συντεχνίες για την εικόνα της χώρας μας διεθνώς;

Το πώς μας «βλέπουν» εκτός Ελλάδας δεν τους απασχόλησε ποτέ. Ανησύχησαν όμως όλοι τους, πάρα πολύ, μόλις έκλεισε προσωρινά η ΕΡΤ γιατί ήταν βέβαιοι ότι είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα (μέσα σε δεκαετίες) ώστε να μην μπορεί να αλλάξει τίποτα, να μην θιγούν τα «κεκτημένα» τους και το «δικαίωμα» τους στη μη εργασία. Είχαν καταφέρει μάλιστα ακόμη και οποιαδήποτε προσπάθεια για μία μετακίνηση δημοσιογράφου ή τεχνικού να σημαίνει απεργία.

Αυτοί που διατρανώνουν την αντίθεση τους στην εξυγίανση της ΕΡΤ μιλάνε για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, καλούν το λαό να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους, να εξεγερθεί και «ανησυχούν» για την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, είναι αυτοί που έσπρωχναν τη χώρα στον γκρεμό. Προπαγάνδιζαν, επι χρόνια, ότι η ύπαρξη κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων και οργανισμών μηδενικής αποτελεσματικότητας είναι επιβεβαίωση προοδευτικότητας. Ήταν οι «προοδευτικοί» που προχωρούσαν σφικταγκαλισμένοι με κόμματα και πολιτικούς καθιερώνοντας το «δούνε» και «λαβείν» μεταξύ τους.

Το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και η δημιουργία μιας δημόσιας, σύγχρονης και αντικειμενικής ραδιοτηλεόρασης δεν είναι για το κατεστημένο των βολεμένων ψευτοπροοδευτικών και των συντεχνιών τους αυτό καθ’ αυτό το πρόβλημα.Το πρόβλημα τους είναι ότι σηματοδοτεί το τέλος του παραμυθιού που τους ήθελε ως τους αποτελεσματικότερους σαμποτέρ κάθε αλλαγής και απόπειρας ανατροπής του προνομίου να θρέφονται από το υστέρημα του λαού χωρίς ποτέ να λογοδοτούν σε κανέναν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα