Στα χαμηλά τριμήνου το ευρώ

Σε χαμηλό επίπεδο τριών μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του δολαρίου, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης αυξήθηκαν, καθώς η απόφαση του Eurogroup για επιβολή φορολογίας στις καταθέσεις στην Κύπρο προκάλεσε ανησυχία στην Ευρωζώνη.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε το πρωί στην ασιατική αγορά στα επίπεδο των 1,2880 δολαρίων που είναι χαμηλό τριών μηνών, για να ανακάμψει στη συνέχεια και να φθάσει στα 1,2968 δολάρια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times,

η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε έως και 13 μονάδες βάσης στο 5,05%, ενώ το απόγευμα παρουσίασε μικρή πτώση και διαμορφώνεται στο 4,98%.

Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων αυξήθηκε έως και 10 μονάδες βάσης στο 4,70%, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στο 4,65%. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων διαμορφώθηκε στο 11,28% από 10,80% και των αντίστοιχων πορτογαλικών στο 6,12%.

Αναλυτές, αναφέρει το δημοσίευμα των Financial Times, σημειώνουν ότι η επιβολή φορολογίας στις καταθέσεις αποτελεί ένα ανησυχητικό προηγούμενο για την κρίση της Ευρωζώνης και μπορεί να έχει ευρύτερες συνέπειες, αν και οι ίδιοι δεν θεωρούν ότι θα υπάρξει άμεση επίπτωση στις τραπεζικές καταθέσεις σε άλλες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα