Σουλτς: Να πάρουμε μέτρα για τις περιπτώσεις Μπερλουσκόνι

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz δεν φαίνεται διατεθειμένος να θάψει το τσεκούρι με τον παλιό του αντίπαλο Silvio Berlusconi. Με συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα “Kölner Stadt-Anzeiger”, εξέφρασε για άλλη μια φορά την μεγάλη του έκπληξη για το ποσοστό που εξασφάλισε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας στις πρόσφατες εκλογές. Δεν περιορίστηκε όμως στην εκδήλωση αυτή της έκπληξης αλλά το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Απέδωσε την επιτυχία

του Berlusconi στην μεγάλη επιρροή που ασκούν στο κοινό εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί ιδιοκτησίας του και κάλεσε στην λήψη μέτρων:

«Δεν προκαλεί έκπληξη, ότι μια τέτοια ισχύς των ΜΜΕ κινητοποιεί ψηφοφόρους», είπε ο Schulz, απαιτώντας, ως συνέπεια, την υιοθέτηση κανόνων που να απαγορεύουν στους πολιτικούς και τα μέλη της κυβέρνησης μια ενασχόληση τέτοιου είδους με τα media.

Σχολιάζοντας την γενικότερη εικόνα της Ιταλίας μετά τις εκλογές, ο Schulz την χαρακτήρισε «κομμάτι της ευρωπαϊκής κανονικότητας», προσθέτοντας ότι ό,τι συμβαίνει στην χώρα αφορά όλους τους Ευρωπαίους.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει και τις δικές του παρεμβάσεις στα πολιτικά δρώμενα της Ιταλίας, υποστήριξε ότι οι εκλογικές αποφάσεις σε ένα κράτος-μέλος είναι μέρος της εσωτερικής πανευρωπαϊκής πολιτικής. Άρα, ότι οι Ιταλοί θα πρέπει να συμβιβασθούν με το γεγονός ότι οι άλλοι θα συζητούν και ενδιαφέρονται για τις επιλογές τους, όπως, αντίστοιχα, και οι Γερμανοί.

Τα σχόλια βέβαια από τις παρεμβάσεις, όπως παρέλειψε βέβαια να αναφέρει ο Schulz, απέχουν πολύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα