Σαμαράς: Θα τα καταφέρουμε!

Το όραμά του για την Ελλάδα παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας την ανάγκη η χώρα να μπει σε έναν «ενάρετο κύκλο», όπου το ένα καλό θα φέρνει το άλλο.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις συνομιλίες με την Τρόικα που δόθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

και δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, ο Πρωθυπουργός παρουσιάζει το πρόγραμμά του για την έξοδο από την κρίση προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια, αξιοκρατία, ισονομία και διάχυση ευκαιριών για όλους.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται βέβαιος πως η χώρα θα τα καταφέρει και θα ξεπεράσει την κρίση επισημαίνοντας πως μέσα στο 2013 θα ξεπληρωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα “πέσει¨στην αγορά το πρώτο τμήμα από το ΕΣΠΑ και ουσιαστικά θα ” ανοίξει η κάνουλα της ρευστότητας”.

Ο Πρωθυπουργός τονίζει πως στην Ελλάδα ” πρέπει να αλλάξουν όλα” φέρνοντας ως παράδειγμα τους επίορκους και κοπανατζήδες δημοσίους υπαλλήλους που παραμένουν στο δημόσιο την ώρα που νέα παιδιά που έχουν περάσει στο ΑΣΕΠ παραμένουν χωρίς δουλειά, όπως λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγορεί πως ονειρεύεται τη μεγάλη έκρηξη που θα οδηγήσει στη διάλυση της κοινωνίας ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ΑΟΖ ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει πως στόχος του είναι η εξασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με τρόπο υπεύθυνο χωρίς να δημιουργηθούν τριβές στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα