Ράιχενμπαχ: Δεν υπάρχει θέμα νέου προγράμματος για την Ελλάδα

Δεν έχει κανένα νόημα να ξανανοίξει η συζήτηση για το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Αφορμή η παραδοχή αξιωματούχων τόσο του ΔΝΤ, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το πρόγραμμα στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς.

Σε σχετική ερώτηση, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, δήλωσε, «τη στιγμή που

η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι o ίδιος δεν είναι αρμόδιος για να σχολιάσει το θέμα και σημείωσε ότι η Task Force «είναι εδώ για να στηρίξει την Ελλάδα για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα θέλει να κάνει».

Αναφερόμενος στη βελτίωση του κλίματος στη χώρα, σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση «εφαρμόζει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα οδηγήσει πραγματικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα