Νύχτα έντασης στην Αίγυπτο. Πυροβολισμοί και νεκροί σε διαδηλώσεις

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή το βράδυ ανάμεσα σε υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και αντιπολιτευόμενων σε αυτόν, στο Κάιρο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, στην περιοχή ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ την ίδια ώρα οι διαδηλωτές των αντίπαλων στρατοπέδων πετούσαν οι μεν στους δε πέτρες πάνω στην γέφυρα της 6ης Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές

σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες στο Κάιρο από ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στο στρατό και οπαδούς του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μόρσι.

Τα πυρά σημειώθηκαν κοντά στο στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, μιας στρατιωτικής μονάδας που είναι υπεύθυνη για την προστασία της αιγυπτιακής προεδρίας και στρατοπεδεύει μέσα στο συνοικία του προεδρικού μεγάρου. Δύο πτώματα ήταν καλυμμένα με μια λευκή σημαία και ένα τρίτο κειτόταν φέροντας τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε πως υπάρχουν τραυματίες από πυροβολισμούς μεταξύ των υποστηρικτών του Μόρσι, καθώς ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων προσπάθησε να κάνει πορεία προς το στρατόπεδο στο οποίο κρατείται ο ανατραπείς πρόεδρος.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Reuters ότι είδε αρκετούς ανθρώπους να πέφτουν στο έδαφος, τραυματισμένοι από σκάγια καραμπίνας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από το στρατόπεδο της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές ποιος άνοιξε πυρ.

Νεκροί αστυνομικοί στο Σινά

Δύο Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά άγνωστων ενόπλων στην πόλη Ελ Αρίς, στο Σινά, μπροστά σε ένα δημόσιο κτίριο, ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Οι αστυνομικοί φρουρούσαν το κτίριο όταν οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους “κατά εκατομμύρια” ως την αποκατάστασή του στην εξουσία, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μπαντίε.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσαν ότι εκατοντάδες ισλαμιστές υποστηρικτές του Μόρσι κατευθύνονται απόψε προς το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης, στο κέντρο του Καΐρου.

Η πορεία των υποστηρικτών θα περάσει κοντά από την πλατεία Ταχρίρ, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μόρσι, εγείροντας φόβους για νέες συγκρούσεις.

Ο στρατός με θωρακισμένα οχήματα έχει αναπτυχθεί εκεί κοντά. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να κρατήσουν σε απόσταση τις δύο αντίπαλες πλευρές.

Keywords
Τυχαία Θέματα