Προβλέψεις για το Στοίχημα: Αναμνήσεις 14ετίας, σκέψεις και λογική

Εγραψα 2.205 λέξεις αναφορικά με ρεκόρ, ιστορίες και, κυρίως, αριθμούς γύρω από το Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο. Γράφοντας το θέμα, κράτησα επιγραμματικά τούτα…:

* Η Ατλέτικο δεν έχει ήττα ακόμη στο Champions League φέτος, η Ρεάλ έχει μόνο μια κι αυτή στο Ντόρτμουντ.

* Για τη Ρεάλ Μαδρίτης ο αποψινός είναι ο 13ος τελικός στη διοργάνωση. Κακό για προληπτικούς (και είμαι).

* Εχει 21, συν το φετινό, χρόνια να κριθεί ο τελικός στην παράταση, από το Μπαρτσελόνα – Σαμπντόρια

1-0 το 1992 με το φανταστικό φάουλ του Ρόναλντ Κούμαν. Εκτη Δημοτικού πήγαινα…

* Ρεάλ και Ατλέτικο έχουν αναμετρηθεί άλλες πέντε φορές σε μονό τελικό, όλους για το Copa del Rey και η Ρεάλ δεν έχει νίκη σε 90λεπτο (0-1-4).

Δεν θα κάνω ανάλυση, δεν θέλει και ανάλυση. Γνωστά τα πάντα όλα. Γράφω επί προσωπικού.

Αφού αναφέρω πρώτα πως ναι μεν φέτος η Ατλέτικο είχε 5/5 underμε την Μπαρτσελόνα, με τη Ρεάλ όμως είχε 3/4 over: δυο νίκες μέτρησε η Ρεάλ στο Κύπελλο (3-0, 2-0), μία νίκη η Ατλέτικο στο πρωτάθλημα (1-0 στο «Μπερναμπέου») και μια ισοπαλία (2-2) στον β’ γύρο.

Παρένθεση: είμαι της άποψης πως η πρώτη εικόνα, το πρώτο συμπέρασμα που σφηνώνεται σε μια άκρη του μυαλού, έχει λόγο που έγινε. Απλώς ο εγκέφαλός μας δουλεύει πολύ γρήγορα, περισσότερο από την αντίληψη. Επί παραδείγματι, το μάτι: αν μπεις σε ένα δωμάτιο κι έχεις την εντύπωση ότι κάποιος είναι εκεί, υπάρχει λόγος που προέκυψε αυτή. Κάτι δεν είναι στη θέση του.

Ιστορική αναδρομή: θυμάμαι ακόμη τη σεζόν 1999-00 σαν να ήταν χθες. Εκείνη την αρμάδα του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, τη Βαλένθια. Με Κανιθάρες, Κίλι Γκονζάλες, Ανγούλο, Πελεγκρίνο, Αλμπέλδα, Ανγλομά, Κλαούδιο Λόπεζ μα, κυρίως, Μενδιέτα. Από τον Μάρτιο, σε ένα 4-1 στο Μπορντό για τη β’ φάση των ομίλων του ChampionsLeague, είχε φανεί… Πίσω από τη Γιουνάιτεντ (με εκείνο το αλήστου μνήμης 0-0 στο «Μεστάγια» όπου άλλαζαν πασούλες αμφότερες) στον όμιλο, έριξε πέντε (5-2) στη Λάτσιο και τέσσερα (4-1) στην Μπαρτσελόνα, στο «Μεστάγια», όταν ήρθε η ώρα των νοκ άουτ. Ομαδάρα. Οπως και η φετινή Ατλέτικο.
Αποτέλεσμα στον τελικό του Παρισιού; 3-0 και πάρτι για τη Ρεάλ με Μοριέντες, ΜακΜάναμαν (λατρεία!) και Ραούλ. Εύκολα, απλά, με συνοπτικές διαδικασίες.

Αγωνιστικά νέα: κάνουν τη διαφορά. Αίσθησή μου είναι πως ο Ρονάλντο θα παίξει, ο Μπενζεμά πιθανότατα ναι και ο Πέπε θα ξεκινήσει από τον πάγκο. Ναι, ο Ιγιαραμέντι δεν είναι Τσάμπι Αλόνσο αλλά υπάρχει ο Μόντριτς που παίζει για δύο. Και στην Ατλέτικο ο Ντιέγο Κόστα με μισό, από τα δύο, πόδια, και ο Αρντά Τουράν «λαβωμένοι» δημιουργεί σκεπτικισμό.

Διαφορά: αν στην Ατλέτικο διάλεγαν «ένα από τα δύο», τι θα διάλεγαν; Το πρωτάθλημα που πλέον, πιο δυνατοί από ποτέ, θα διεκδικήσουν και του χρόνου με καλές μεταγραφές και ώριμη ομάδα; Μήπως το ChampionsLeague που σου έρχεται μία στις… τόσες (πόσες;). Προφανώς το δεύτερο. Αλλά κατανάλωσαν εδώ και μήνες κάθε ακμάδα (κατά Σαμαρά ντε) των δυνάμεών τους, την ώρα που στη Ρεάλ πήραν το Κύπελλο, απέκλεισαν την Μπάγερν και μετά το 4-0 στο Μόναχο παρουσιάζονται σαν να περιμένουν ένα και μόνο ματς. Το αποψινό προφανώς.

Εν κατακλείδι: με το που έγινε γνωστό το ζευγάρι του τελικού, τον τελικό του 2000 θυμήθηκα. Εκτοτε τα mindgames πήραν σειρά κάνοντας διάφορες σκέψεις. Ποντάρω υπέρ Ρεάλ, όπως βλέπετε στον πίνακα, καλυπτόμενος με ένα ρισκαδόρικο για νικητή στην παράταση (21 χρόνια είναι πολλά!). Και ποντάρω στο ασιατικό για καλύτερη απόδοση, ήτοι Ρεάλ στο -0,75 (πληρωμή σε νίκη με 2 ή περισσοτέρων τερμάτων, αν νικήσει με ένα πληρώνεται το % του μέγιστου πιθανού κέρδους) και over 2,25 γκολ (πληρωμή σε 3 ή περισσότερα γκολ, αν μπουν ακριβώς δύο χάνεται το μισό ποντάρισμα).
Αφησα στην άκρη σκέψεις για nogoal ή goal/goal, ακόμη και το συχνό (7 από τους τελευταίους 8 τελικούς το είχαν) σκορ στο 2-3 γκολ. Τούτες, και ειδικά η Ρεάλ, μπορούν να βάλουν δύο γκολ σε ένα λεπτό.
Οσο για σκόρερ; Πήρα Μόντριτς, που σουτάρει πολύ, αλλά και Σέρχιο Ράμος (τιμής ένεκεν για τα μπινελίκια που του χώνων εδώ και χρόνια).

ΥΓ. Και δύο βραζιλιάνικες επιλογές, με ρίσκο. Η Φλουμινένσε, ξανά χωρίς τον φορ Φρεντ, παίζει στο ουδέτερο Μπαρουέρι του Σάο Πάολο με την Μπαΐα η οποία έμεινε για τέταρτο σερί παιχνίδι αήττητη με γκολ στο 92’ απέναντι στη Φλαμένγκο στο Μακαέ. Και, στο «Μορουμπί», η Σάο Πάολο μετά την «τεσσάρα» από τη Φλουμινένσε υποδέχεται την Γκρέμιο των τριών σερί νικών. Προς τη μοιρασιά αμφότερα.

ΥΓ1. Τα λέμε 15:30 – 16:30 στο betradio.com (και μέσω ARTFM 90,6).

To πλήρες άρθρο και ο τρόπος στοιχηματισμού στο bxpbet.com.

ΝίκοςΜποζιονέλος (Facebook, Twitter καιGoogle+)

Keywords
Τυχαία Θέματα