Πρόστιμο-μαμούθ προ των πυλών για την Microsoft

Πρόστιμο-μαμούθ αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Microsoft. Αιτία αποτελεί η έλλειψη επιλογών σε Web-Browsers από το λειτουργικό σύστημα των Windows 7.

Ο τεχνολογικός κολοσσός έχει μπει πολλάκις στο μικροσκόπιο της Κομισιόν για παραβίαση του υγιούς ανταγωνισμού και του έχουν επιβληθεί ήδη δυσθεώρητα πρόστιμα. Σύμφωνα με την άποψη της «Επόπτριας» του ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Microsoft

εξακολουθεί να παραβιάζει κανόνες που υπήρξαν αντικείμενο και προηγούμενης δικαστικής διαμάχης κατά το 2009.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατηγορείται ότι μεταξύ 2011 και 2012 παρέλειψε να προσφέρει στους χρήστες του λειτουργικού της συστήματος άλλους Web-Browsers των ανταγωνιστών της πέραν από τον Internet-Explorer.

Τον προηγούμενο Οκτώβριο, μετά από σχετική εξέταση, η Κομισιόν είχε αποφανθεί ότι με αυτόν τον τρόπο η Microsoft εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση της στην αγορά.

Το πρόστιμο που θα επιβληθεί επιτρέπεται να ανέρχεται μέχρι και το 10% του ετήσιου τζίρου της εταιρείας, ποσό που εν προκειμένω αντιστοιχεί σε 5,6 δισ. ευρώ. Ο αποκλεισμός των Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari και Opera αναμένεται λοιπόν να κοστίσει ακριβά στην Microsoft.

Keywords
Τυχαία Θέματα