Πρετεντέρης: Το αφήγημα της ΝΔ είναι… για κλάματα

Τον προβληματισμό του για τις πολιτικές προοπτικές της Νέας Δημοκρατία διατυπώνει ο Γιάννης Πρετεντέρης με άρθρο του στα “Νέα”.

Γράφει μεταξύ άλλων ο γνωστός αρθρογράφος του Συγκροτήματος Λαμπράκη:

“Το πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι αριθμητικό. Είναι πολιτικό. Πρέπει να αλλάξει πολιτική βάση. Είναι προφανές ότι “η σωτηρία της πατρίδας” και “ο φόβος της καταστροφής”, δεν αποτελούν πλέον πειστικό, ούτε καν επαρκές ρεπερτόριο.

Και αυτό θα

είχε γίνει ακόμη σαφέστερο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει ό, τι περνούσε από το χέρι του για να δαιμονοποιήσει ο ίδιος τον εαυτό του.

Ποιό θα είναι λοιπόν το επόμενο ρεπερτόριο της ΝΔ; Αυτό είναι νομίζω το βασικό ερώτημα στο οποίο έχει να απαντήσει η ηγεσία της: Ποιό είναι το νέο αφήγημα που θα διηγηθεί, για να πείσει τον ελληνικό λαό.

Διότι, αν ανέδειξαν κάτι οι ευρωεκλογές, είναι ότι σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα που να γοητεύει και να συνεγείρει τους ψηφοφόρους.

Και για να είμαι πιο ακριβής: Μπορεί το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ να είναι για γέλια, αλλά και το αφήγημα της ΝΔ είναι μάλλον για κλάματα”, επισημαίνει με το άρθρο του στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα