“Πράσινο φως” για την εκταμίευση της δόσης

Αυτή τη φορά οι οιωνοί είναι πολύ καλύτεροι για την Ελλάδα. Αρχικά, αποφασίστηκε το Eurogroup της Δευτέρας να ξεκινήσει πρωί, ώστε να αποφεχυθεί ένα μεταμεσονύχτιο θρίλερ διαρκείας, σαν και εκείνο που ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Το ακόμη πιο σημαντικό βήμα όμως ήταν η απόφαση να πραγματοποιηθεί σήμερα τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, προκειμένου να διαπιστωθεί που ακριβώς βρίσκονται τα πράγματα.

Η τηλεδιάσκεψη έρχεται μερικές μόλις ώρες μετά την αποτυχία της πολιτικής ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

να καταλήξει σε συμφωνία, ή έστω συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020. Έρχεται όμως και στον απόηχο της έντονης κινητικότητας που ανέπτυξε στις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, με διαδοχικές επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας, καθώς και με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, για τη στάση που θα κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα.

Το κλίμα που διαμορφώνεται οδηγεί στην επίτευξη “τελικής λύσης” για την έγκριση εκταμίευσης της δόσης των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, ώστε να ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα ψηφοφορίες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Με πρώτη φυσικά, τη γερμανικη Βουλή, τη Μπούντεσταγκ.

Ώστε να ακολουθήσει, πιθανότατα μετά τις γερμανικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2013, ένα δεύτερο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, που θα επιβαρύνει αυτή τη φορά τους δημόσιους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν στην κατοχή τους ελληνικό χρέος. Το OSI έρχεται…

Keywords
Τυχαία Θέματα