Πούτιν: Ο Κέρι είπε ψέμματα για τη Συρία

Σφοδρή επίθεση κατά του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι εξαπέλυσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Σύνοδο των G-20 στην Αγία Πετρούπολη, μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποδόμησε πλήρως όσα είπε ο Τζον Κέρι στο αμερικανικό Κογκρέσο, διαψεύδοντας τις ανησυχίες ότι πίσω από την αντιπολίτευση της Συρίας βρίσκονται ακραίες εξτρεμιστικές δυνάμεις της Αλ Κάιντα.

“Ένας Γερουσιαστής ρώτησε τον κ. Κέρι: “Υπάρχει Αλ Κάιντα

στη Συρία; Πολλοί υποστηρίζουν ότι έχει δυναμώσει”. Και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής είπε: “Όχι. Επισήμως σας λέω ότι δεν υπάρχει εκεί Αλ Κάιντα”. Φυσικά και δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η κύρια στρατιωτική ομάδα που μάχεται στο πλευρό των ανταρτών της Συρίας είναι η αλ-Νούσρα, ένας κλάδος της Αλ Κάιντα. Ο Τζον Κέρι και άλλοι το γνωρίζουν αυτό. Δεν μου ήταν καθόλου εύκολο να τους βλέπω να λένε ψέμματα. Και μάλιστα, όταν γνωρίζει ότι ψεύδεται. Είναι θλιβερό”, σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο παρέμβασής του στη συνεδρίαση του Ρωσικού Προεδρικού Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα